Νέα ατυχία στο Σικάγο, καθώς ο Τζίμι Μπάτλερ, που τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι στην ήττα από τους Κλίπερς, θα μείνει εκτός δράσης για 3-6 εβδομάδες… Ο σταρ των Μπουλς, που φέτος είναι ο κορυφαίος σκόρερ τους με μ.ο. 20,2π. και έγινε και All Star, έχει ένα πρόβλημα στο ωλένιο νεύρο (σ.σ.: εκείνο που ελέγχει τα δύο τελευταία δάχτυλα) και στον αγκώνα και παρότι ανακοινώθηκε την Δευτέρα (2/3) ότι δεν θα χρειαστεί επέμβαση, θα είναι έτοιμος στο φινάλε της κανονικής σεζόν και λίγο πριν τα πλέι-οφς. Οι «Ταύροι» είναι υποχρεωμένοι να πορευτούν δίχως τον Μπάτλερ σε ένα διάστημα στο οποίο δεν υπολογίζουν και τον Ντέρικ Ρόουζ, που υποβλήθηκε σε επέμβαση στον δεξιό μηνίσκο. O D-Rose, πάντως, άρχισε ήδη την αποθεραπεία, μία ημέρα μετά την εγχείριση.

Λίγη ώρα μετά την διάγνωση για τον Μπάτλερ, η Λίγκα ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του Τζέιμς Χάρντεν για έναν αγώνα, για το χτύπημα προς τα γεννητικά όργανα του ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο σταρ των Ρόκετς και κορυφαίος σκόρερ της σεζόν, θα απουσιάσει από το ματς της Τρίτης κόντρα στην Ατλάντα και αυτό θα είναι το πρώτο που θα χάσει φέτος. Ο ίδιος, δεν σχολίασε την τιμωρία, αν και μετά το παιχνίδι με τους Καβς είχε τονίσει τη βεβαιότητά του πως δεν θα του επιβληθεί ποινή. Εξηγώντας πως «δεν ήταν ηθελημένη κλωτσιά, αλλά μία ενστικτώδης αντίδραση του ποδιού μου»… Σε παρόμοια περιστατικά, το ΝΒΑ είχε τιμωρήσει τον Ουέιντ για αντίστοιχο χτύπημα στον Ραμόν Σέσιονς το 2012-13, ενώ στους δυτικούς ημιτελικούς του 2006, ο Τζέισον Τέρι των Μαβς είχε ρίξει γροθιά στην ευαίσθητη περιοχή του Μάικλ Φίνλεϊ.

Στο μεταξύ, οι Σίξερς, λίγες μετά την απόκτηση του Τόμας Ρόμπινσον από την waivers list, αποφάσισαν να αδειάσουν το ρόστερ τους και εξαγόρασαν το ύψους 11,25εκατ.δολ. συμβόλαιο του Τζαβέιλ ΜακΓκι. Ο πρώην σέντερ των Ουίζαρντς και Νάγκετς είχε μετακομίσει (προσωρινά, όπως αποδείχθηκε) στην Φιλαντέλφια με ανταλλαγή από το Ντένβερ, αλλά μένει ελεύθερος. Τέλος, ο Κέβιν Γκαρνέτ, θέλησε να ευχαριστήσει τους οπαδούς της Μινεσότα για την «ζεστή» υποδοχή στην επιστροφή τους στους Γουλβς και αγόρασε 1.000 εισιτήρια για την αναμέτρηση της Δευτέρας με τους Κλίπερς! Ο «K.G.» πλήρωσε από την τσέπη του για το πακέτο με τα «μαγικά χαρτάκια» και αυτά θα διατεθούν δωρεάν από την ιστοσελίδα σε 500 τυχερούς, οι οποίοι θα λάβουν από δύο. Ο 38χρονος Γκαρνέτ, άλλωστε, έχει κερδίσει περίπου 327εκατ.δολ. από το μπάσκετμπολ και φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά των μετοχών των «Λύκων»!