Λένε πως στα επαγγελματικά σπορ μία θέση κρίνεται συχνά από διάφορους παράγοντες. Ο Κώστας Κουφός αναζητά μία θέση στη βασική 5αδα των Κινγκς και στα παιχνίδια που απουσίασε ο ΝτεΜάρκους Κάζινς ήταν εξαιρετικός, καθώς μπορεί να έχει καταγράψει στη φετινή σεζόν συνολικά μ.ό. 8,7π.-7ριμπ.-1κοψ. σε 20 ματς και 23,4΄, με 52,1% στα δίποντα και 63,9% στις βολές, όμως στα 8 παιχνίδια που ήταν βασικός μέτρησε 11,1π.-8,3ριμπ. σε 26,7΄, με 58,2% στα σουτ και 78,6% στις βολές!

Πλέον, για τις επόμενες 4-6 εβδομάδες, ο διεθνής σέντερ θα έχει την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη 5αδα, δίπλα στον Κάζινς, αφού το Σακραμέντο ενημέρωσε το Σάββατο (5/12) ότι ο ρούκι Ουίλι Κόλεϊ-Στάιν θα μείνει εκτός για τον επόμενο ενάμιση μήνα. Ο πρώην σέντερ του πανεπιστήμιου Κεντάκι, που μετρά μ.ό. 4,8π.-5,2ριμπ., τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού χεριού στην ήττα της Πέμπτης από τους Σέλτικς στο Μέξικο Σίτι, καθώς υπέστη εξάρθρωση στο συγκεκριμένο δάχτυλο.

Απουσία και για την Ουάσινγκτον, αφού ο Μάρτσιν Γκόρτατ έλαβε άδεια από την διοίκηση να ταξιδέψει στην Πολωνία, λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος… Ο κόουτς Ράντι Ουίτμαν δεν ανέφερε τι ακριβώς συμβαίνει, όμως τόνισε πως ο Γκορτάτ θα απουσιάσει σίγουρα από δύο αγώνες (έχασε το ματς με το Φοίνιξ τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα λείψει και από αυτό με το Ντάλας, την επομένη) και υπάρχει περίπτωση για παράταση της άδειάς του… Οι πρωτευουσιάνοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη ρακέτα, αφού εκτός παραμένουν οι Νενέ Χιλάριο, Ντρου Γκούντεν και Κρις Χάμφρις και στη θέση του σέντερ θα παίζει ο νεοφερμένος Ράιαν Χόλινς.

Στο μεταξύ, λύσεις για τη θέση του σέντερ αναμένεται να ψάξουν το καλοκαίρι και οι Μπουλς, αφού ο Πάου Γκασόλ δήλωσε στο CSNChicago.com ότι τον Ιούλιο «είναι πολύ πιθανό να αποφασίσω opt-out στο συμβόλαιό μου». Ο 35χρονος Ισπανός τόνισε πως «όσο παίζω έτσι (σ.σ.: φέτος έχει μ.ό. 14,4π.-10,8ριμπ.), πιστεύω πως θα έχω προτάσεις και θέλω να τις μελετήσω».

Τέλος, ευχάριστα είναι τα νέα για τους Καβς, αφού ο Κάιρι Ίρβινγκ έλαβε άδεια από το ιατρικό τιμ για να συνεχίσει τις προπονήσεις του σε φουλ ρυθμούς και πλησιάζει η μέρα της επιστροφής του. Ο Αμερικανός γκαρντ, που είχε τραυματιστεί στο γόνατο κατά τη διάρκεια των Τελικών του Ιουνίου με το Γκόλντεν Στέιτ, τόνισε χαρακτηριστικά πως «είμαι σαν μία Ferrari χωρίς καθρέφτες(!)», όμως απέφυγε και πάλι να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Λέγοντας πως «δεν πρόκειται να μάθετε από μένα χρονοδιάγραμμα. Μου αρκεί που είμαι καλά και ανεβάζω ρυθμό». Η επιστροφή του (προσφάτως… “χαζομπαμπά”) Ίρβινγκ πέρασε από… διχογνωμίες, καθώς υπήρχε η εκτίμηση για επάνοδο τον Ιανουάριο του 2016.