Όσο ο Τζέιμς Χάρντεν δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τόσο θα αυξάνονται οι μνηστήρες που θα ερίζουν για την απόκτησή του το επόμενο καλοκαίρι. Ο καλύτερος έκτος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος, άλλωστε, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (23) και σε συνδυασμό με την αλματώδη άνοδο που έχει επιδείξει την τελευταία διετία δεν είναι δύσκολο να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του ΝΒΑ.

Ο “Fear the beard” έχει ξεκαθαρίσει πολλάκις πως προτεραιότητά αποτελεί η παραμονή του στην Οκλαχόμα, εκεί όπου θέλει μαζί με τους κολλητούς του, Ντουράντ και Ουέστμπρουκ, να κατακτήσει το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του.

Οι φιναλίστ των περσινών τελικών, όμως, ζυγίζουν όλα τα δεδομένα καθώς είναι γνωστό πως ο χώρος που έχουν στο salary cup δεν τους επιτρέπει να προσφέρουν στον 23χρονο γκαρντ το μάξιμουμ του συμβολαίου που μπορούν και θέλουν να του δώσουν.

Ένα συμβόλαιο που σίγουρα θα βρει σε κάποια άλλη ομάδα, αφού, ήδη, οι Χιούστον Ρόκετς και οι Ντάλας Μάβερικς έχουν αρχίσει να τον… ορέγονται δεδομένου ότι έχουν αρκετό ελεύθερο χώρο στο salary cup για να του δώσουν γη και ύδωρ προκειμένου να τον δουν να αγωνίζεται με τα χρώματά τους.

Πρόδηλο είναι πως τα πάντα εξαρτώνται από τους Θάντερ, οι οποίοι καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να κρατήσουν στην Οκλαχόμα τον καλύτερο έκτο παίκτη της περσινής σεζόν και, εν συνεχεία, να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για την αναρρίχηση στο μπασκετικό Έβερεστ. Ήτοι στην κορυφή του ΝΒΑ.