Ο LaMarcus Aldridge είναι ένας από τους κορυφαίους power forwards στη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ, με την ικανότητά του στο επιθετικό παιχνίδι και το ριμπάουντ να είναι αρκετά αξιομνημόνευτη στα πέρατα του χρόνου.

Πλέον, όντας 36 ετών, αναζητάει αυτό που δεν κατάφερε ουδέποτε να διεκδικήσει με ουσιαστική επιτυχία στην πλούσια -ατομικά τουλάχιστον- καριέρα του. Το δαχτυλίδι!

Έτσι, αφού ζήτησε και εν τέλει αποδεσμεύτηκε από τους San Antonio Spurs -χαρίζοντας μάλιστα 7 ολόκληρα εκ. δολ. στην ομάδα, τρανό δείγμα γραφής της θέλησής του-, στα σπλάχνα των οποίων πέρασε τα 5.5 τελευταία χρόνια της ζωής του, συνομιλεί ήδη με 4 από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, με στόχο να κάνει άμεσα πράξη το όνειρό του.

Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος «ψηλός» συζητάει ήδη με Miami Heat, Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers και Brooklyn Nets, με ξεκάθαρο φαβορί -σύμφωνα τουλάχιστον με τα εξ ΗΠΑ δημοσιεύματα- να είναι οι πρώτοι!

Λειτουργικά, η αλήθεια είναι ότι όλα κρίνονται από το αν επιθυμεί περισσότερο τον τίτλο ή και το playing time του.

Στην περίπτωση που θέλει να αγωνίζεται αρκετά, οι Miami Heat θα μπορούσαν να του προσφέρουν απλόχερα μια θέση είτε ως βασικό power forward -μετά την παραχώρηση του Kelly Olynyk στους Houston Rockets, παιδική ομάδα του Aldridge– είτε ως back up 4αρι- 5αρι, αφού δεν υπάρχει κάποιος που να του στερεί ποιοτικά λεπτά, με εξαίρεση ίσως τον rookie Precius Achiuwa.

Παράλληλα, με την αγωνιστική καθίζηση του Ivica Zubac, και οι Clippers θα ήταν ικανοί να τον χρησιμοποιήσουν κυρίως στο 5, αλλά και σε υψηλά σχήματα στη frontline τους μαζί με τον Ibaka ή τον Κροάτη center. Αν μεταβεί στην κόκκινη μεριά του Χόλιγουντ, πιθανότατα τα λεπτά συμμετοχής του καλού stretching 4 Patrick Patterson θα μειωθούν ακόμα περισσότερο, αλλά θα είναι μια κίνηση με στόχο το πρωτάθλημα όσο πιο άμεσα γίνεται.

Από την άλλη μεριά, αν επιθυμεί να μην αγωνίζεται τόσο πολύ, και ταυτόχρονα να έχει τρομερές πιθανότητες για να φτάσει στην κορυφή του αγωνιστικού Έβερεστ, οι Lakers και οι Nets θα είναι αυτό που ψάχνει.

Στην ομάδα του Brooklyn μάλιστα, μπορεί να βρει και αρκετά λεπτά στο rotation υπό συνθήκες (να ανέβει στο 5 στο πλευρό του Griffin, να υπάρχουν κυρίως κοντά σχήματα και να περιοριστεί ο Jordan, να υπάρχουν πολύ περισσότερο δίπλα του οι σταρ της ομάδας για να ανοίγει χώρους με το καλό του σουτ), αλλά στο Los Angeles δύσκολα θα χωρούσε σε μια frontline με Anthony Davis, Montrelz Harrell, Kyle Kuzma, Marc Gasol και Markieff Morris, και θα έδινε μεγάλη μάχη με την αμυντική υπόσταση του Ισπανού αλλά και την 3nD + size ικανότητα του τελευταίου.