Στις πρώτες του δηλώσεις σαν πρωταθλητής ΝΒΑ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κρατάει χαμηλό προφίλ, όμως η χαρά του δεν κρύβεται και επιπλέον φαίνεται πόσο μεγάλη αξία έχει γι΄ αυτόν αυτός ο τίτλος. Οι πανηγυρισμοί είχαν ξεκινήσει αρκετά λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο πέμπτος τελικός, όμως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήθελε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στις δηλώσεις του, όπως άλλωστε έκανε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

“Αυτός ο τίτλος σημαίνει τα πάντα για μένα” δήλωσε ο σταρ των Χιτ και MVP των τελικών και στη συνέχεια πρόσθεσε πως: “Η απόφασή μου να φύγω από το Κλίβελαντ ήταν δύσκολη, όμως ήξερα ότι το μέλλον μου ήταν εδώ, σε αυτό τον σύλλογο. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν μετά από δυο δύσκολα χρόνια.

Οι περσινοί τελικοί με βοήθησαν, ειδικά με τον τρόπο που κρίθηκαν. Τότε κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και είπα ότι πρέπει να γίνω καλύτερος παίκτης. Δούλεψα και τα κατάφερα”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του παραδέχθηκε πως :  “Πέρυσι ήμουν περισσότερο ατομιστής, δυσκολεύτηκα να γίνω παίκτης ομάδας, όμως πήρα το μάθημά μου. Ε, λοιπόν, έφτασε η ώρα για τον τίτλο. Καιρός ήταν…”.