Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία ανταλλαγών στο ΝΒΑ, το Πόρτλαντ έκανε μία κίνηση με στόχο τον τίτλο… Σύμφωνα με το Yahoo!Sports, οι Μπλέιζερς συμφώνησαν να αποκτήσουν τον Άαρον Αφλάλο μαζί με τον Αλόνζο Τζι από το Ντένβερ, στέλνοντας στους Νάγκετς τους Ουίλ Μπάρτον, Βίκτορ Κλαβέρ, ένα μελλοντικό και «προστατευμένο» ντραφτ-πικ 1ου γύρου κι άλλο ένα 2ο! Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Ντένβερ θα μετακομίσει και ο Τόμας Ρόμπινσον.

Οι Νάγκετς, πάντως, δεν μένουν σε αυτή την κίνηση, καθώς στέλνουν τον Τζαβέιλ ΜακΓκι στους Σίξερς, ώστε να κάνουν χώρο στο σάλαρι-καπ. Η ομάδα του Κολοράντο κερδίζει μία εξαίρεση ανταλλαγής ύψους 11,2εκατ.δολ. και ξεφορτώνονται και τα 12εκατ. του ΜακΓκι για τη νέα σεζόν, δίνοντας και το ντραφτ-πικ που έλαβαν για την ανταλλαγή του Μοζγκόφ στο Κλίβελαντ.

Στο μεταξύ, λίγο πριν το τέλος της προθεσμίας, η Μινεσότα επιχειρεί να φέρει πίσω στην πόλη τον άλλοτε ηγέτη της, Κέβιν Γκαρνέτ. Οι Γουλβς πρόσφεραν στους Νετς τον Θάντεους Γιανγκ για τον «K.G.» και αναμένουν απάντηση, ενώ ο Τύπος του Ντιτρόιτ αναφέρει πως οι Πίστονς ετοιμάζονται να προσφέρουν στο Μπρούκλιν τους Μπράντον Τζένινγκς, Τζόνας Τζερέμπκο και Καρόν Μπάτλερ για τον Τζο Τζόνσον