Έχοντας διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Στερν στη θέση του κομισάριου του ΝΒΑ, ο Άνταμ Σίλβερ γνωρίζει πως καλείται να «γεμίσει τα παπούτσια» του προκατόχου του. Ο κ. Στερν κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όραμα της παγκοσμιοποίησης της Λίγκας, ωστόσο δίχως να πετύχει άμεσα τον στόχο της πραγματικής επέκτασης της εκτός Η.Π.Α., με ομάδες από το εξωτερικό. Κάτι που, τουλάχιστον για την ώρα, μοιάζει δύσκολο… Τουλάχιστον αυτό εξήγησε ο κ. Σίλβερ λίγο πριν το φιλικό των Σπερς με την Άλμπα, καθώς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, στην οποία παραδέχθηκε πως «δεν ξέρω πόσο χρόνο θα μας πάρει για να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή περιφέρεια. Χρειάζονται εγκαταστάσεις. Έχουμε μεν τις κατάλληλες στο Λονδίνο, έχουμε εδώ στο Βερολίνο, αλλά και στο Παρίσι και την Ισπανία, όμως δεν το σχεδιάζουμε άμεσα. Κοιτάζουμε πάντα και τις οικονομίες των χωρών»

Ο κομισάριος του ΝΒΑ τόνισε νωρίτερα ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι για το αποψινό (σ.σ.: Τετάρτη 8/10) παιχνίδι ανάμεσα στην Άλμπα και τους Σπερς, που με 9 ξένους στο ρόστερ είναι η πιο παγκοσμιοποιημένη ομάδα στην Αμερική. Ευχαριστούμε και την Ευρωλίγκα για την σχέση που έχουμε “χτίσει” τα τελευταία χρόνια. Το παιχνίδι δεν ήταν ποτέ καλύτερο. Ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τους φετινούς Global Games. Θα ξαναδώ τους Σπερς στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, στις 28 Οκτωβρίου, απέναντι στους Μαβερικς του τοπικού ήρωα της Γερμανίας, Ντιρκ Νοβίτσκι». Ο κ. Σίλβερ συνέχισε με έναν μικρό απολογισμό της θητείας του από τον περασμένο Φεβρουάριο, λέγοντας ότι «είμαι μερικούς μήνες στη θέση μου. Ο Ντέιβιντ Στερν βρίσκεται απόψε εδώ και πρέπει να πω πως έμαθα πολλά δίπλα του. Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος, επειδή βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Στην Ευρώπη, συνεργαζόμαστε στενά με την Ευρωλίγκα κι εδώ υπάρχει ένα σπουδαίο γήπεδο και η πόλη του Βερολίνου είναι πανέμορφη. Ο κόουτς των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς είναι μεγάλος θαυμαστής της Γερμανίας».

Και θύμισε πως «θα γυρίσουμε στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, στο Λονδίνο (σ.σ.: επίσημο ματς ρέγκιουλαρ σίζον μεταξύ Νικς-Μπακς). Δεν ξέρουμε που θα βρεθούμε την επόμενη σεζόν. Το Λονδίνο σίγουρα μας αρέσει. Θα δούμε. Θέλουμε να γίνουν αγώνες και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Η Ιταλία είναι μια φανταστική αγορά, αλλά και πάλι, δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο». Μάλιστα, καταλήγοντας, απάντησε σε ερώτηση για τις διεθνείς διοργανώσεις εθνικών ομάδων και την γκρίνια των παραγόντων για τον φόβο των τραυματισμών των σταρ τους, εξηγώντας ότι «πιστεύω πως οι διεθνείς διοργανώσεις βοηθούν να μεγαλώσει το άθλημα και να ωριμάσουν οι παίκτες. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε όποιον θέλει να παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ξέρουμε ότι τραυματισμοί κάνουν κακό στις ομάδες, όμως…».