Η καριέρα του Andre Drummond με τη φανέλα των Cavaliers μόλις ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με το ESPN, το Cleveland αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει ξανά τον βασικό του σέντερ, μέχρι τουλάχιστον να τον κάνει ανταλλαγή σε άλλη ομάδα.

Οι δύο πλευρές είχαν συνάντηση μαζί με τον ατζέντη του Drummond, Jeff Schwartz, φτάνοντας σε συμφωνία ώστε ο δύο φορές all-star να παραμείνει στην ομάδα μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο trade, δίχως όμως να χρησιμοποιείται από εδώ και στο εξής στους αγώνες.

Αυτή η εξέλιξη έμοιαζε αναπόδραστη από τη στιγμή που οι Cavs απέκτησαν τον περασμένο μήνα τον Jarrett Allen. Ο 22χρονος σέντερ είναι ο σέντερ του μέλλοντος για το Cleveland. Πλέον είναι και ο σέντερ του παρόντος, καθώς ο JB Bickerstaff τον έχρισε πρόσφατα βασικό, μπροστά από τον Drummond.

Ο 27χρονος σέντερ έπαιξε 25 αγώνες φέτος στους Cavs, έχοντας 17,5 πόντους, 13,5 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,2 κοψίματα κατά μέσο όρο. Πάτησε το παρκέ όμως πολύ λίγο στους τελευταίους δύο αγώνες με Denver και Portland.

Η διορία για τις ανταλλαγές είναι στις 25 Μαρτίου. Με άλλα λόγια, οι Cavaliers έχουν προθεσμία 39 ημέρες, προκειμένου να ανταλλάξουν το συμβόλαιο των 28,7 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο λήγει στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.