Το NBA απέδειξε ακόμη μία φορά ότι είναι η λίγκα των παικτών και όχι των ομάδων. Η διοργανώτρια αρχή τιμώρησε τον μικρομέτοχο των Ουόριορς, Μάρκ Στίβενς, με πρόστιμο ύψους 500.000 δολαρίων και απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε γήπεδο της λίγκας για ένα χρόνο.

Να θυμίσουμε ότι ο Κάιλ Λάουρι «βούτηξε» στο παρκέ για να σώσει την κατοχή για την ομάδα του και έπεσε πάνω στον Στίβενς. Αυτός αντέδρασε με πολύ άσχημο τρόπο καθώς έσπρωξε και έβρισε τον παίκτη των Ράπτορς με την ασφάλεια να τον οδηγεί εκτός αμέσως από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Τέλος, φαίνεται ότι και οι ίδιοι οι πρωταθλητές τον απάλλαξαν από τα καθήκοντα του σε ότι έχει να κάνει με τις δραστηριότητες της ομάδας σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Μάρκους Τόμπσον, που ειδικεύεται σε θέματα των Ουόριορς.

Ο Στίβενς φέρεται να ζήτησε συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του αρχικά στον Λάουρι και στην συνέχεια σε Ράπτορ και Ουόριορς, αλλά αυτό δεν φαίνεται να άλλαξε το γεγονός της της βαριάς τιμωρίας του.

Αναλυτικά:

«Ένας εκπρόσωπος μίας ομάδας πρέπει να διατηρεί ένα ψηλό επίπεδο και η επαφή του επενδυτή των Γουόριορς, Μαρκ Στίβενς το προηγούμενο βράδυ ήταν κάτι παραπάνω από ανεπίτρεπτη και δεν έχει θέση στην λίγκα. Με την έρευνα να συνεχίζεται, δεν επιτρέπεται στον κύριο Στίβενς να παρευρίσκεται σε αγώνες του ΝΒΑ».