Αν θυμάται ακόμη κανείς, τα εννέα ατιμώρητα βήματα του Κέντρικ Πέρκινς, σε περσινό αγώνα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, καλό είναι να τα εντάξει στην κατηγορία του… πταίσματος! Οι παίκτες του ΝΒΑ, κατάφεραν φέτος να ξεγελάσουν ουκ ολίγες φορές τους διαιτητές, ή και να τύχουν της επιεικείας τους, σε στιγμές όπου το «παράκαναν» με την χρησιμοποίηση των ποδιών τους, προκειμένου να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου τους.

Οι κορυφαίες φάσεις, δε θα μπορούσαν να μην περάσουν από το «μικροσκόπιο» του Σακίλ Ο’ Νιλ, με την εκπομπή «Shaqtin’ a Fool» να αναδεικνύει τις κορυφαίες φάσεις, όπου οι αθλητές έγιναν πρωταγωνιστές, επειδή «περπάτησαν». Μπορεί ο Ντιρκ Νοβίτσκι να έκανε επτά βήματα παίζοντας με πλάτη τον Χάρντεν, ο Στεφ Κάρι να έκανε εννέα μετά την επαναφορά και ο Ντρέιμοντ Γκριν 12 πριν ξεκινήσει διείσδυση, αλλά κανείς τους δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον Τζος Σμιθ!

Ο φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς έκλεψε την παράσταση, καθώς έκανε όχι 12, ούτε καν 20, αλλά 25 βήματα, σε αγώνα των «Ρουκετών» κόντρα στους Γιούτα Τζαζ. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν αυτό το βίντεο, οι συντελεστές της εκπομπής εύλογα ξέσπασαν εκ νέου σε γέλια, ενώ επόμενη απορία, είναι μάλλον το ποιος θα τον… ξεπεράσει!