Πριν από 22 χρόνια, ο τότε τεχνικός της Μπενετόν Τρεβίζο, Πέταρ Σκάνσι, δήλωσε πως «ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δολοφονεί το μπάσκετμπολ» με την αμυντικολαγνεία με την οποία η Λιμόζ του «Μπόζα» κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1993 στο ΣΕΦ. Το βράδυ των Χριστουγέννων, όμως, ένας άλλος πρώην κόουτς αποφάσισε να… βγει από το πνεύμα των ημερών και να «καρφώσει» τον μέχρι το 2014 σταρ του. Ο Μαρκ Τζάκσον, μέχρι πρόπερσι προπονητής των Ουόριορς, δεν δίστασε να σχολιάσει σε πανεθνικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Παρασκευής (25/12) ανάμεσα σε Ουόριορς-Καβς πως «ο Στεφ Κάρι… “σκοτώνει” το μπάσκετμπολ!».
 
 
Το ατυχές σχόλιο -μετά τη… γκρίνια και του Πόποβιτς για τα τρίποντα του Γκόλντεν Στέιτ-, προκάλεσε αντιδράσεις και ο ίδιος ο Τζάκσον θέλησε να εξηγήσει, τονίζοντας: «Προσπαθήστε να καταλάβετε αυτό που θα πω και γιατί θα το πω. Ο Στεφ “πληγώνει” το μπάσκετμπολ. Τι εννοώ; Πηγαίνω στα γυμναστήρια των γυμνασίων και βλέπω νεαρούς αθλητές και το πρώτο που κάνουν, είναι να κοιτάξουν το τρίποντο! Μα δεν είσαι ο Κάρι!. Δούλεψε πρώτα σε άλλους τομείς του παιχνιδιού». Αυτό κάνει κακό στο άθλημα»… Ο Κάρι ενημερώθηκε για το σχόλιο του πρώην προπονητή του, απαντώντας απλώς πως «θέλω πρώτα να μιλήσω με τον Μαρκ για να καταλάβω τι εννοούσε και μετά θα σας πω ό,τι θέλετε. Αυτό που ξέρω είναι πως όταν μπορείς να σουτάρεις, σουτάρεις. Όταν δεν μπορείς, σταματάς». Στα αποδυτήρια των πρωταθλητών υπήρξε εύλογα γκρίνια και ο Άντριου Μπόγκουτ δήλωσε ότι ο Τζάκσον είναι απλώς ενοχλημένος για την περσινή απόλυσή του από το Γκόλντεν Στέιτ.
 
 
Στο μεταξύ, ο Στεφ Κάρι αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής του 2015 από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και έγινε μόλις ο 4ος παίκτης του ΝΒΑ που λαμβάνει αυτή την τιμή! «Είναι κάτι εκπληκτικό και δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος», σχολίασε ο σταρ των Ουόριορς, που μπήκε στη λίστα των παικτών της Λίγκας με αυτό το βραβείο, μετά τους Λάρι Μπερντ, Μάικλ Τζόρνταν και ΛεΜπρον Τζέιμς! Ο Κάρι ψηφίστηκε από τους διευθυντές αθλητικών τμημάτων των Μ.Μ.Ε. στις Η.Π.Α. ως πρώτος, μπροστά από τον Τζόρνταν Σπιθ, παίκτη γκολφ και το άλογο American Pharoah, που έγινε το πρώτο μετά το 1978 που κατέκτησε το Triple Crown.