Οι προβλέψεις των bookmakers, βρίσκουν τους Μπρούκλιν Νετς για ακόμη μία φορά μεταξύ των «ουραγών» του ΝΒΑ, με την πλειοψηφία εξ αυτών να θεωρούν πως θα είναι η χειρότερη ομάδα. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ωστόσο, έχει διαφορετική άποψη και θεωρεί πως η ομάδα του θα καταφέρει όχι απλώς να είναι ανταγωνιστική, αλλά και να βρεθεί μεταξύ των οκτώ κορυφαίων ομάδων της Ανατολής, προκρινόμενη στα playoffs του κορυφαίου πρωταθλήματος.

«Πιστεύω ότι μπορούμε. Ας γράφουν ό,τι θέλουν. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε. Θα είναι δύσκολο, αλλά αν παίζουμε όπως προπονούμαστε, θα έχουμε μία ευκαιρία», είπε η αρχικά στην NY Post ο Κροάτης «αστέρας», ο οποίος είχε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι με την Εθνική του ομάδα, τόσο στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αναφερόμενος στις εμφανίσεις του, είπε τα εξής: «Στην Εθνική, πολλά παιδιά αποχώρησαν, δεν ήθελαν να παίξουν και είχαμε μία πραγματικά νεανική ομάδα με καινούργιο κόουτς. Πολλά ήταν αυτά που μας συνέβησαν. Στη συνέχεια, αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα και ο κόουτς μου έδωσε το “πράσινο φως”. Γι’ αυτό έπαιξα τόσο καλά». Στο τέλος, δεν μπόρεσε να κρύψει την ευχαρίστησή του για την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. «Ήταν μία σπουδαία εμπειρία αυτή του Ρίο, όπου βλέπεις όλους τους σπουδαίους αθλητές, όπως τον Γιουσέιν Μπολτ και τη Σερίνα Ουίλιαμς, να είναι στο ίδιο κτίριο με όλους τους συναθλητές μου από την Κροατία», δήλωσε ο Μπογκντάνοβιτς.