Εχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ΝΒΑ. Ισως όμως, ο Τόνι Πάρκερ μοιάζει έτοιμος στην… δύση της νέας σεζόν να γράψει και το τελευταίο κεφάλαιο της πορείας του ως παίκτης στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, αλλά και στα παρκέ του μπάσκετ.  

Ο Τόνι Πάρκερ υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο το καλοκαίρι με τους Χόρνετς. Εριξε έτσι την αυλαία σε μια μαγική και παραμυθένια πορεία με τους Σπερς, που του έδωσε ανάμεσα στα άλλα 4 χρυσά δαχτυλίδια πρωταθλητή του ΝΒΑ (2003, 2005, 2007, 2014). Μετά, λοιπόν, από 17 χρόνια εγκατέλειψε το Σαν Αντόνιο και μετακόμισε στην Σάρλοτ. Φαίνεται όμως, πως ο Γάλλος σκέφτεται να μην ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και στο μυαλό του υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει νωρίτερα και από τους Χόρνετς, αλλά και από την ενεργό δράση.

Σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» μίλησε για το μέλλον του. Και με αφορμή ένα ερώτημα για την αποχώρηση των Τζινόμπιλι. Ντιαό από την ενεργό δράση ο Πάρκερ μίλησε και για ενδεχόμενο να πει κι αυτός «αντίο» κάποια στιγμή στα γήπεδα. 

Ο Γάλλος γκαρντ απάντησε ότι δεν είναι βέβαιο πως θα εξαντλήσει το 2ετές συμβόλαιο με τους Χόρνετς και άφησε να εννοηθεί ότι έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο αποχώρησης. «Δεν θα αργήσει, αυτό είναι σίγουρο. Υπέγραψα συμβόλαιο για δύο χρόνια, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Φυσικά και το σκέφτομαι, είμαι προετοιμασμένος ήδη. Δεν φοβάμαι την ζωή μετά την αποχώρηση από τα παρκέ. Ξέρω ότι ίσως αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα νιώθεις πνευματικά και σωματικά μετά από ένα χρόνο. Γι’ αυτό θέλω να το απολαύσω».