Τα έξι παιχνίδια που έγιναν τα ξημερώματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού επεφύλασσαν όμορφο θέαμα και κυρίως πλούσιο σκορ, αφού μόνο τρεις ομάδες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους 100 πόντους. Το Ντένβερ πήρε τη νίκη στην παράταση χάρη στον Ουίλσον Τσάντλερ, ενώ οι Κλίπερς συνεχίζουν την καλή τους πορεία περνώντας νικηφόρα από το Χιούστον.

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα – Σάρλοτ 103-76
Νέα Ορλεάνη – Φιλαντέλφεια 111-99
Τορόντο – Μπρούκλιν 106-113
Κλίπερς – Χιούστον 117-109
Πόρτλαντ – Ντένβερ 111-115παρ. (99-99)
Μιλγουόκι – Λέικερς 88-104

Δια χειρός Τσάντλερ

Το Ντένβερ νίκησε το Πόρτλαντ με 115-111, αλλά χρειάστηκε την παράταση για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, και κυρίως χρειάστηκε το “μαγικό” χέρι του Ουίλσον Τσάντλερ, ο οποίος 14.9” πριν το φινάλε ευστόχησε σε τρίποντο, το οποίο ήταν και το νικητήριο.

Συνολικά ο Τσάντλερ σημείωσε 13 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα, με τον Ντανίλο Γκαλινάρι να είναι ο πρώτος σκόρερ (25 πόντοι) και άλλους δύο παίκτες να ξεπερνούν τους 20 πόντους. Ο Λόουσον πρόσθεσε 24 πόντους και 12 ασίστ, ενώ ο Φάριεντ είχε 21 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Κώστας Κουφός τελείωσε το ματς με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

“Προσπαθούσα να κάνω επίθεση και αυτό έφερνε τις ασίστ, γιατί είχα πάνω μου δύο παίκτες, οπότε ερχόταν βοήθεια από τους συμπαίκτες μου” είπε ο Λόουσον “δικαιολογώντας” τις 12 ασίστ που έδωσε στο ματς.

Στην αντίπερα όχθη, για το Πόρτλαντ που έχασε το πρώτο ματς σε παράταση από τα έξι που έχει παίξει φέτος, είχε πρώτο σκόρερ τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 28 πόντους και τον Νίκολας Μπατούμ με 22.

“Απέδρασαν” από το Χιούστον

Όταν ο Τζαμάλ Κρόφορντ ηγείται στο σκοράρισμα των Κλίπερς, συνήθως εκείνοι χάνουν. Η “παράδοση” όμως δεν συνεχίστηκε στο Χιούστον, όπου η ομάδα του Λος Άντζελες πήρε τη νίκη με 117-109 με τον Κρόφορντ να σημειώνει ρεκόρ για τη φετινή σεζόν σημειώνοντας 30 πόντους εκ των οποίων 12 συνεχόμενους στις αρχές του τετάρτου 12λεπτου όπου και έδωσε “αέρα” στην ομάδα του.

Είχα την εύκολη δουλειά, απλά να σκοράρω. Αλλά οι συμπαίκτες μου με οδήγησαν σε αυτή τη θέση. Εγώ έπρεπε απλά να κάνω τα σουτ, τη δύσκολη δουλειά την έκαναν οι συμπαίκτες μου” είπε μετά το ματς ο Κρόφορντ.

“Δεν μπορούμε να ερχόμαστε από τρεις εκτός έδρας ήττες και να χάνουμε και στην έδρα μας. Πρέπει να βελτιωθούμε, ειδικότερα στην άμυνά μας στα τελευταία λεπτά” είπε ο απογοητευμένος Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος τελείωσε το ματς με 23 πόντους.

“Μίλησε” ο Χίμπερτ

Ο Ρόι Χίμπερτ έδωσε κίνητρο στους παίκτες τους για να φτάσουν στη νίκη και κυρίως για να κρατήσουν τη Σάρλοτ κάτω από τους 80 πόντους. Εκείνοι το έκαναν αφού η Ιντιάνα επικράτησε με 103-76 και πλέον είναι “αναγκασμένος” να πληρώσει στους παίκτες της πεντάδας των τελευταίων λεπτών από 100 δολάρια, όπως τους υποσχέθηκε.

“Ένας Χίμπερτ πληρώνει πάντα τα στοιχήματά του. Φαντάζομαι πρέπει να βρω άμεσα ένα ΑΤΜ” είπε μετά το ματς ο Ρόι Χίμπερτ που σημείωσε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, αναγκάζοντας τη Σάρλοτ στην 13η ήττα της και τον Μάικλ Τζόρνταν ν’ αποχωρεί από το γήπεδο κατά τη διάρκεια του ματς.

Ο Πολ Τζόρτζ είχε απολογισμό 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ντέιβιντ Ουέστ πρόσθεσε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.