Μια τρομερή -ακόμα μια- επιχειρηματική κίνηση πέτυχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα είναι στο εξής ο κύριος υπεύθυνος για τη διαφημιστική εκστρατεία του κολοσσού του WhatsApp -μιας εκ των κυριότερων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων στα πέρατα του κόσμου (περισσότεροι από 2 δισ. χρήστες)-, έναν τίτλο που δεν είχε καταφέρει κανείς να κερδίσει μέχρι και σήμερα!

Μάλιστα, ο Έλληνας σούπερ σταρ -ο πρώτος συμπατριώτης μας που κατορθώνει να συνεργαστεί με τον Μark Ζuckerberg στο κομμάτι της διαφημιστικής των εταιρειών του- έκανε γνωστό το deal του με το WhatsApp κατά τη διάρκεια του χθεσινού (21/2) All Star Game του ΝΒΑ, όταν εμφανίστηκε στο γήπεδο των Cleveland Cavaliers με ένα φούτερ το οποίο και αποκάλυψε ουσιαστικά την εν λόγω συμφωνία.
Ουσιαστικά, αυτό το φούτερ είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Greek Freak, του WhatsApp αλλά και του Νιγηριανο-Αμερικανού σχεδιαστή Niyi Okyboyejo, που αποτύπωσε στο χαρακτηριστικό «+234» πολλά περισσότερα από ό,τι πιάνει το γυμνό μάτι.

 


 

 

Συγκεκριμένα, το 34 προφανώς είναι ο αριθμός που έχει καθιερώσει στα μάτια μας τον MVP των περσινών Τελικών, αλλά το +234 είναι ταυτόχρονα και ο κώδικας τηλεφωνίας της Νιγηρίας, πατρίδας των γονιών του Αντετοκούνμπο, που για άλλη μια φορά τιμάει το παρελθόν του ίδιου και της φαμίλιας του.
Μάλιστα, το «Adetokunbo» που αναγράφεται -όχι το παραδοσιακό Antetokounmpo δηλαδή- είναι το όνομά του στη γλώσσα Yoruba, μια κοινότητα ανθρώπων στη δυτική Αφρική.

 


 

Άλλες επενδύσεις

Το περασμένο καλοκαίρι, λίγες στιγμές ουσιαστικά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τα χρώματα των Milwaukee Bucks, o Greek Freak αγόρασε μερίδιο των μετοχών των Brewers, της ομάδας δηλαδή baseball της πόλης, θέλοντας να την τιμήσει και να την ευχαριστήσει για την υπομονή αλλά και τα όσα προσέφερε στον ίδιο και την οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, έχει επενδύσει και στα ενεργειακά ποτά και την Ready Nutrition, ενώ έχει συνεργαστεί και με ελληνικές επιχειρήσεις όπως η Aegean, η Protergia και η Milko αλλά και με παγκόσμιου βεληνεκούς όπως η Walt Disney και η Nike!