Η τεράστια φετινή πορεία πρωταθλητισμού των Milwaukee Bucks έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος υλοποίησε μια μοναδική εμφάνιση στον 6ο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε τελικό κόντρα στους Phoenix Suns μετρώντας 50 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες, γινόμενος ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με ανάλογη συγκομιδή!

Ταυτόχρονα, έκλεισε με τον ιδανικό τρόπο μια απίθανη σειρά εναντίον των «Ήλιων», όπου αρίθμησε εν γένει 35 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες σε 40 αγωνιστικά λεπτά, την ίδια στιγμή που σούταρε με 62% από το παρκέ.

 

 

 

Όπως ήταν λοιπόν επόμενο, ο Έλληνας σούπερ σταρ αναδείχθηκε ως ο Πολυτιμότερος Παίκτης των Τελικών, σε μια τόσο ιστορική επίδοση, αφού έγινε μόλις ο 4ος μη Αμερικανός αθλητής που επιτυγχάνει κάτι αντίστοιχο, αλλά και ο πρώτος από το μακρινό πλέον 2011 και τον σπουδαίο Dirk Nowitzki που είχε οδηγήσει σχεδόν ολομόναχος τους Dallas Mavericks στο δαχτυλίδι.

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Greek Freak έσπασε μια κατάρα 10 ετών για τον υπόλοιπο κόσμο και έγινε συνολικά ο 32ος παίκτης που κατακτάει το FMVP ανεξαρτήτως χώρας και χάρισε το πρώτο πρωτάθλημα από το 1971 στα «Ελάφια» του Wisconsin.

Για την ιστορία, οι έτεροι μη γηγενείς των ΗΠΑ αθλητές που ανακηρύχθηκαν επίσης MVP των τελικών ήταν οι Hakeem Olajuwon (1994, 1995), Tony Parker (2007) και Dirk Nowitzki (2011), ενώ επίσης είναι και ο πρώτος Έλληνας από τους 5 εν γένει που έχουν εμφανιστεί σε Τελικούς NBA που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο.