Ο Έλληνας φόργουορντ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη στο Μιλγουόκι είπε πως θα δουλέψει το καλοκαίρι για να είναι έτοιμος τη νέα χρονιά, ενώ δήλωσε επίσης πως θέλει να γίνει καλύτερος ηγέτης. Ακόμη, μίλησε για τον Τζαμπάρι  Πάρκερ, για την Εθνική Ελλάδος, αλλά και για τον Κόμπι Μπράϊαντ, με τον οποίο θέλει να δουλέψει μαζί το καλοκαίρι

 Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

Για τον αποκλεισμό: «Δεν ήξερα τι να κάνω μόλις ξύπνησα. Ένιωθα λίγο χαμένος. Να φάω πρωινό; Να κάνω ντους; Να κοιμηθώ πάλι; Είναι δύσκολο όταν τελειώνει η σεζόν και δεν έχεις άλλα παιχνίδια να δώσεις. Πρέπει να μάθουμε από το Game 7. Πριν από το ματς ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, ήταν μια νέα εμπειρία για μένα. Κάναμε καλό ματς, αλλά θα μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα. Όμως γνωρίζουμε ότι δώσαμε τα πάντα. Ήταν μια πολύ όμορφη σειρά. Πλέον πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και του χρόνου να έχουμε καλύτερη χρονιά. Όλοι παίξαμε καλά και παλέψαμε». 

Για τη σειρά με τους Σέλτικς: Δεν θα άλλαζα κάτι. Το να είσαι στα πλέι-οφ… Πρέπει να προετοιμαστείς γι’ αυτά τα παιχνίδια. Δεν προετοιμαστήκαμε πριν από τα ματς, προετοιμάστηκα το καλοκαίρι, σε όλη τη σεζόν, δούλεψα σκληρά εγώ και οι συμπαίκτες μου. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε το Game 7, ξέραμε ότι η ομάδα δεν έχει κερδίσει πρόκριση εδώ και 17 χρόνια. Θα ήταν ωραία να φτάναμε στον δεύτερο γύρο. Προς το παρόν δεν έχω μιλήσει καν με τον προπονητή μου. Η δουλειά μου είναι να προετοιμαστώ για κάθε ματς, για την επόμενη σεζόν. Όποια απόφαση κι αν πάρουν, θέλω να είναι για το καλό της ομάδας μου. Θα είναι ωραίο να συμμετέχω στην διαδικασία και να ξέρω. Το μόνο που με νοιάζει είναι να γυρίσω πίσω και να κερδίσω αγώνες».

 Για τη δική του δουλειά: «Η δική μου δουλειά είναι να είμαι έτοιμος για το παιχνίδι και να προετοιμάζω και τους συμπαίκτες μου. Όποια απόφαση και αν πάρουν στο front office θα είναι για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα. Απλά το μόνο που με νοιάζει είναι να κερδίζω τα παιχνίδια και να γίνουν οι κινήσεις για το καλύτερο της ομάδας. Οι στόχοι μας είναι να γίνουμε από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολής και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όμως δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να απαντήσει σε αυτό. Με τον κόουτς Πράντι είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Είναι πολύ καλός προπονητής και εξαιρετικό άτομο. Είχαμε καλή σειρά με αυτόν και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, 

Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, είναι πως θα γίνω καλύτερος ηγέτης. Πως θα ελέγχω καλύτερα τον αγώνα. Το ταλέντο είναι εκεί, αλλά πρέπει να κάνω την ομάδα μου να κερδίζει. Όλοι ήταν εναντίον μου, αλλά ακόμη ο κόσμος λέει ότι δεν έχω τζαμπσοτ. Η ομάδα μου δεν χρειάζεται αυτό από εμένα. Δείτε τι κάνει ο Λεμπρόν Τζέιμς. Κάποιες φορές πρέπει να πασάρει περισσότερο. Θέλω να είμαι ένας συνολικά καλός μπασκετμπολίστας. Δεν θα έρθω ποτέ να πω ότι θα δουλέψω σε έναν τομέα. Θέλω να γίνω καλύτερος ηγέτης και καλύτερος άνθρωπος. Θέλω να είμαι με τους συμπαίκτες μου και να κάνω ό,τι χρειαστεί».

 Για τον Κόμπι Μπάιαντ: «Θα ήθελα να δουλέψω με τον Κόμπι Μπράϊάντ, θα έρθω σε επαφή μαζί του και θα περάσουμε μερικές μέρες για να δουλέψω στο μυαλό και το footwork μου. Θα με βοηθήσει να πάω στο επόμενο επίπεδο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδας:

«Αυτό το καλοκαίρι δεν έχω πολλές υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδας, οπότε θα έχω περισσότερο χρόνο για να ξεκουραστώ και να δουλέψω. Νομίζω ότι πέρυσι το παράκανα, δύο εβδομάδες μετά το τέλος της σεζόν δούλευα με τον coach Σουίνι στην Ισπανία. Δύο μέρες μετά το ματς με τους Ράπτορς δούλευα με τον αδελφό μου στο Ντέιτον. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Πρέπει να προσέξω τα γόνατα και τους αστραγάλους μου. Θα περάσω πολύ χρόνο στο παρκέ, αυτό είναι σίγουρος. Τα γόνατά μου είναι μια χαρά, πρέπει να προσέξω τους αστραγάλους μου και να τους φρεσκάρω».

 Για τον Τζαμπάρι Πάρκερ: Ο Τζαμπάρι δεν πάει πουθενά, θα γυρίσει εδώ και θα είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν. Θα είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι γιατί θα παίξουμε σε ένα νέο γήπεδο και θα το διασκεδάσουμε. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην άμυνα, κάποιες στιγμές παίζαμε επίθεση, κάποιες στιγμές παίζαμε άμυνα. Δεν ξέραμε αν είμαστε επιθετική ή αμυντική άμυνα. Θα μάθουμε τον ρόλο μας και θα πούμε τι ακριβώς είμαστε. Θα το στηρίξουμε σε όλη τη διάρκεια της επόμενης σεζόν. Η άμυνα φέρνει τα πρωταθλήματα».