Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Cleveland Cavaliers όταν απέναντί τους βρίσκονται ομάδες που στηρίζονται κυρίως στη Frontline τους (πχ Philadelphia 76ers, Denver Nuggets κλπ) είναι φυσικά το παραδόξως απόλυτα πετυχημένο big ball του coach JK Bickerstaff, το οποίο τείνει -με ορισμένα ρίσκα φυσικά- να περιορίσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τους χώρους δράσης των αντίπαλων Bigs.

Χθες (27/1) κόντρα στους Milwaukee Bucks και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το πλάνο του ίσως κορυφαίου εδώ και χρόνια αμυντικά προπονητή της λίγκας απέδωσε καρπούς ξανά μετά το 6-16 δίποντα (38% ευστοχία) του Έλληνα σούπερ σταρ, αν και με πιο ισχνή επιτυχία.

Ο MVP των περσινών Τελικών ήταν πιο δυναμικός χθες σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι του κόντρα στους Cavaliers, προσπαθώντας να ορμήσει όσο το δυνατόν πιο συχνά στο καλάθι τους (6 κερδισμένα φάουλ για βολές).
Ωστόσο, η άμυνα των γηπεδούχων βγήκε κερδισμένη από τη στιγμή που τον έβγαλε από τα νερά του, αναγκάζοντάς τον με το physical παιχνίδι της σε αρκετά jump shots.

Επομένως, ο Αντετοκούνμπο ήταν μεν πολύ αποτελεσματικός στο ζωγραφιστό (5-7 σουτ/ 71% ευστοχία), αλλά το γεγονός πως οι 6 από τις 13 απόπειρές του -το 46% τους δηλαδή- προήλθαν από το mid range (1-3) και το τρίποντο (1-3) απαιτεί να δοθούν πάμπολλα εύσημα στον οργανισμό του Ohio (+ τα 7 του λάθη).

 

 

Η κυρία διαφορά με την περασμένη τους σύγκρουση;
Οι Cavs είχαν την ίδια στρατηγική αντιμετώπισης (4 κερδισμένα φάουλ για βολές/ 3-9 σουτ στο ζωγραφιστό, 4 λάθη), αλλά το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση του Greek Freak ήταν σε απίθανο φεγγάρι για τα δεδομένα του (3-7 mid range, 3-3 τρίποντα).

Πώς τα πηγαίνει κόντρα στους “ψηλούς” τους:

Jarrett Allen: 6-14 δίποντα/ 2 λάθη σε 61 κατοχές
Evan Mobley: 1-4 δίποντα/ 2 λάθη σε 19 κατοχές
Lauri Markkanen: 2-6 δίποντα/ 3 λάθη σε 14 κατοχές
Kevin Love: 1-4 δίποντα/ 1 λάθος σε 5 κατοχές

 

Βέβαια, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που τα “Ελάφια” καταφέρουν να φτάσουν στη νίκη πάρα την εξαιρετική προσαρμογή στον ηγέτη τους.
Ωστόσο, κόντρα στο Cleveland όλα μοιάζουν έτοιμα να αποτύχουν.

Γιατί;
Γιατί δεν μπαίνουν τα σουτ εν ολίγους, με το Milwaukee να εκτελεί με 34% σε 102 τρίποντα σε 3 ματς απέναντί τους αλλά και με 30% στις 2 ήττες τους (41% στη μοναδική τους νίκη)…