Καθώς όλος ο κόσμος έχει “καθηλωθεί” από τα νέα επεισόδια του “The Last Dance”, οι δύο “θρύλοι” της “χρυσής” ομάδας των Chicago Bulls Scottie Pippen και Michael Jordan μίλησαν για τον συμπαίκτη τους Toni Kukoc αποκαλύπτοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Toni Kukoc επιλέχθηκε από τους Bulls στα Draft του 1990 όντας η 29η επιλογή του 2ου γύρου. Αυτό σημαίνει πως οι Chicago Bulls δεν ήταν απόλυτα σίγουροι για το αστέρι που έγινε στην πορεία της καριέρας του. Για αυτόν τον λόγο, τον άφησαν και τα επόμενα 3 χρόνια να συνεχίσει στην Ευρώπη την καριέρα του πρωτού μεταφερθεί στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ.

Λίγο πριν πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο όμως και εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στη Βαρκελώνη, ο GM της ομάδας Jerry Krause δήλωσε πως ο Kukoc θα είναι το μέλλον της ομάδας. Δήλωση, η οποία δεν άρεσε καθόλου στα δύο αστέρια της ομάδας Scottie Pippen και Michael Jordan, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν. 

Ο Michael Jordan είπε για το θέμα αυτό:

«Ο Κούκοτς έγινε υπέροχος συμπαίκτης. Και τον αγαπώ γι’ αυτό που είναι. Όμως ο τρόπος με τον οποίο μας τον παρουσίασαν δεν μου άρεσε καθόλου. Και με γέμισε με ενέργεια».

Ο Scottie Pippen με τη σειρά του τόνισε:

«Δεν υπήρχε κάτι το προσωπικό με τον Τόνι. Όμως θα κάναμε τα πάντα για να κάνουμε τον Τζέρι να μοιάζει άσχετος…»

Έτσι, οι δύο Αμερικανοί σταρς ανέλαβαν το μαρκάρισμά του Kukoc στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Στο πρώτο τους παιχνίδι, ο Κροάτης πραγματοποίησε μια πολύ άσχημη εμφάνιση έχοντας  2/10 σουτ και 7 λάθη. Ωστόσο, στον τελικό, όπου η “Dream Team” φυσικά επιβλήθηκε με 117-85, ο Kukoc έδειξε ένα μέρος της τεράστιας μπασκετικής του αξίας με τους 16 πόντους που σημείωσε, αλλά και τις 9 ασίστ που μοίρασε.