Δεν είναι μόνο οι ομάδες που ετοιμάζονται για τα πλέι-οφς που μπορούν να προσφέρουν ειδήσεις αυτή την περίοδο. Το Φοίνιξ δεν κατάφερε να αντισταθεί στο Σαν Αντόνιο τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/4), γνωρίζοντας την ήττα από τους «καυτούς» -με 11 σερί νίκες- Σπερς. Ωστόσο, αυτό που ίσως έκανε μεγαλύτερη εντύπωση και από την επικράτηση των πρωταθλητών ήταν η απροσεξία του τεχνικού τιμ των Σανς, που… ξέχασαν να δηλώσουν στο φύλλο αγώνος τον Τζέρελ ΜακΝιλ! Μάλιστα, ο κόουτς Τζεφ Χόρνασεκ τον… χρησιμοποίησε κιόλας!!! Το «συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες» μάλλον ταιριάζει, αφού ο ΜακΝιλ μπήκε στα 2:24 για τη λήξη του 1ου δωδεκαλέπτου και έπαιξε ως το φινάλε της περιόδου, αστοχώντας σε ένα σουτ.
Μονάχα που στην ανάπαυλα για το 2ο δωδεκάλεπτο, οι διαιτητές αντιλήφθηκαν ότι ο ΜακΝιλ δεν ήταν δηλωμένος στο ενεργό ρόστερ και τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει, αφήνοντας τους «Ήλιους» με 8 διαθέσιμους αθλητές… Ο ΜακΝιλ υπέγραψε την προηγούμενη μέρα συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν, με όρο να ανανεώσει και για τη νέα σεζόν, αν παραμείνει στην ομάδα μετά το καλοκαιρινό σάμερ-λιγκ και έκανε λόγο για «όνειρο ζωής!». Πάντως, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη στο ματς στο Σαν Αντόνιο, δηλώνοντας ότι «νόμιζα πως οι ρέφερι μου έκαναν πλάκα». Ο κόουτς Χόρνασεκ πήρε πάνω του την ευθύνη για την (μικρή και τελικά άνευ σημασίας) γκάφα.

Στο μεταξύ, την ίδια ευκαιρία με τον Τζέρελ ΜακΝιλ θα έχει και ο Ντέιβιντ Στόκτον. Ο γιος του παλαίμαχου σταρ των Γιούτα Τζαζ, Τζον Στόκτον, είχε υπογράψει 10ημερο συμβόλαιο με το Σακραμέντο και η διοίκηση των Κινγκς ανακοίνωσε πως υπέγραψε μαζί του συμφωνία και για την επόμενη περίοδο, αν όμως καταφέρει να πείσει το τεχνικό τιμ ότι αξίζει μία θέση στο ενεργό ρόστερ, αμέσως μετά το σάμερ-λιγκ του Λας Βέγκας, τον Ιούλιο. Ο Ντέιβιντ Στόκτον αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Γκονζάγκα, όπως και ο διάσημος πατέρας του, όμως δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ. Αγωνίστηκε φέτος στους Ρίνο Μπίγκχορνς, ομάδα των Κινγκς στο NBDL και ολοκλήρωσε τη χρονιά με μ.ο. 20,1π.-9,4ασ., 82,4% στις βολές και 39,8% στα τρίποντα. Ο νεαρός γκαρντ αναμένεται να πάρει ευκαιρίες στα δύο τελευταία ματς του Σακραμέντο στη σεζόν.
Τέλος, οι Πίστονς πανηγύρισαν στο εντός έδρας φινάλε τους στη σεζόν, διαλύοντας τους Χόρνετς, όμως φαίνεται πως μετά τον αποκλεισμό από την ποστ-σίζον, αρχίζουν ήδη δουλειά για την επόμενη σεζόν. Ο πρόεδρος και κόουτς Σταν Βαν Γκάντι δεν ακούει την κριτική του Τύπου, που αναφέρει πως τελικά αποδείχθηκε φέτος καλύτερος παράγοντας (αποδέσμευση Τζος Σμιθ, ανταλλαγή και απόκτηση Ρέτζι Τζάκσον από Θάντερ) από ότι προπονητής (ρεκόρ 31-49) και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενη επίσκεψή του στην Ισπανία, για χάρη του Μάριο Χεζόνια της Μπαρτσελόνα. Ο άλλοτε τεχνικός του Ορλάντο σκοπεύει να βρεθεί στην Ευρώπη μετά το τέλος της κανονικής περιόδου ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τον Κροάτη φόργουορντ των «μπλαουγκράνα», αλλά και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, που είναι στη λίστα πολλών σκάουτερ, μαζί με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ του Άρη.