Η άφιξη του Ντουάιτ Χάουαρντ στο Χιούστον έβαλε… σε σκέψεις τον Ομέρ Ασίκ, ο οποίος βλέπει αίφνης το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται δραστικά. Ο Τούρκος σέντερ μπορεί την περσινή σεζόν να ήταν… απολαυστικός έχοντας 10.7 πόντους, 11.7 ριμπάουντ και 1.1 κοψίματα ανά παιχνίδι, αλλά πρόδηλο είναι πως η απόκτηση του “Σούπερμαν” από τους Χιούστον Ρόκετς θα άλλαζε σημαντικά τον αγωνιστικό προσανατολισμό των “Ρουκετών“.

Έτσι, πήρε την απόφαση να ζητήσει ανταλλαγή προκειμένου να μετακομίσει σε μία ομάδα που θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως βασικός “ψηλός”. Η πλευρά της ομάδας του Κέβιν ΜακΧέιλ αρνήθηκε, όμως, να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας πως ποντάρει πολλά στη συνύπαρξή του με τον Ντουάιτ Χάουαρντ.

“Ο Ομέρ (Ασίκ) έκανε πολύ καλή χρονιά μαζί μας την περσινή σεζόν, οπότε και μετατράπηκε σε έναν από τους κορυφαίους σέντερ του ΝΒΑ. Όταν, όμως, έχεις τη δυνατότητα να πάρει τον Ντουάιτ (Χάουαρντ) είναι δύσκολο να μην το κάνεις. Είμαι σίγουρος πως τώρα μπορεί ο Ομέρ να είναι λίγο απογοητευμένος, αλλά θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να του αναπτερώσουμε το ηθικό“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέβιν ΜακΧέιλ στέλνοντας μήνυμα παραμονής στον Τούρκο σέντερ.

Το θέμα είναι αν όλα αυτά πείθουν τον Ομέρ Ασίκ, ή στο μέλλον ο ύψους 2μ11 σέντερ αποφασίσει να γίνει πιο… πιεστικός.