Το 65ο All Star Game (σ.σ.: 14/2) του Τορόντο θα είναι το παρθενικό που θα διεξαχθεί εκτός Η.Π.Α.. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/1), πάντως, είναι και το πρώτο μετά το 1997 που δεν θα έχει στο παρκέ του έναν εκ των Τιμ Ντάνκαν και Ντιρκ Νοβίτσκι… Οι δύο βετεράνοι φόργουορντ, εκ των καλύτερων στην ιστορία του ΝΒΑ, με πολλά ρεκόρ για τον πρώτο και την 6η θέση των σκόρερ για τον δεύτερο, έμειναν εκτός των αναπληρωματικών της γιορτής της Λίγκας, που ανακοινώθηκαν έπειτα από ψηφοφορία των προπονητών. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των βασικών 5αδων και μία έπειτα από την ανάδειξη των δύο προπονητών, το ΝΒΑ αποκάλυψε και τους υπόλοιπους 14 παίκτες των ρόστερ, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο Ντρέιμοντ Γκριν των Ουόριορς στη Δύση και ο Αντρέ Ντράμοντ στην Ανατολή, που επιλέχθηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους!

Ο Γκριν, με φετινό μ.ό. 14,5π.-9,2ριμπ.-7,2ασ. (6ος πασέρ της σεζόν) και 1ος σε τριπλ-νταμπλ (με 8) θα συνοδεύσει τον Στεφ Κάρι, ενώ με την επιλογή και του Κλέι Τόμπσον (μ.ό. 20,9π.-2ος στα τρίποντα με 140 εύστοχα!) ως «ρεζέρβας», οι πρωταθλητές Ουόριορς έχουν σε All Star Game 3 παίκτες για πρώτη φορά μετά το 1975-76 και τους Ρικ Μπάρι, Φιλ Σμιθ και Τζαμάλ Ουίλκς! Οι άλλοι 5 αναπληρωματικοί της Δύσης θα είναι οι ΛαΜάρκους Όλντριτζ των Σπερς (5η συμμετοχή), ΝτεΜάρκους Κάζινς των Κινγκς (2η σερί επιλογή, όντας στην 5αδα σε πόντους -27,3- και ριμπάουντ -11,3), Άντονι Ντέιβις των Πέλικανς (3η διαδοχική συμμετοχή-μοναδικός στο ΝΒΑ με μ.ό. +20π.-+10ριμπ.-+2κοψ.!), Τζέιμς Χάρντεν των Ρόκετς (4η σερί επιλογή-2ος σκόρερ φέτος με μ.ό. 27,5π.) και Κρις Πολ των Κλίπερς (9η συνεχόμενη συμμετοχή), που είναι και ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία των All Star Games με μ.ό. 12,9ασ.!

Στην Ανατολή, εκτός του Ντράμοντ (1ος ριμπάουντερ με μ.ό. 15,2π. και σε νταμπλ-νταμπλ με 38 και 1ος «Πίστον» μετά τον Άιβερσον το 2008-09), για πρώτη φορά θα αγωνιστεί και ο Αϊζάια Τόμας των Σέλτικς! Ο Τόμας, Νο60 επιλογή στο ντραφτ του 2011, μετρά φέτος μ.ό. 21,6π. (12ος στο ΝΒΑ) και 6,6ασ. (9ος), που είναι αμφότερα ρεκόρ καριέρας. Οι άλλοι 5 της Ανατολής θα είναι οι Κρις Μπος των Χιτ (11η συνεχόμενη επιλογή!), , Τζίμι Μπάτλερ των Μπουλς (2η σερί συμμετοχή-11ος σκόρερ με ρεκόρ καριέρας 22,3π.), Πολ Μίλσαπ των Χοκς (3η σερί επιλογή-ρεκόρ καριέρας φέτος με 18,3π.), Τζον Ουόλ των Ουίζαρντς (3η σερί επιλογή, αν και είχε σνομπάρει τη διαδικασία ψηφοφορίας των βασικών) και ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν των Ράπτορς. Με την ανάδειξη του τελευταίου και την επιλογή του Κάιλ Λάουρι ως βασικού, το Τορόντο γίνεται η πρώτη ομάδα με τους βασικούς γκαρντ που διοργανώνει All Star Game, μετά το Λ.Α. και τους Τζέρι Ουέστ και Γκέιλ Γκούντριτς των Λέικερς, το 1972! Εντύπωση έκανε η μη επιλογή του Κέβιν Λαβ των Καβς, παρά τους 15,7π.-10,8ριμπ. που μετρά στη σεζόν…

Την Πέμπτη, παράλληλα, το ΝΒΑ ανακοίνωσε πως ο διάσημος τραγουδιστής Sting θα είναι ο πρωταγωνιστής του σόου του ημιχρόνου (αντί του Drake, που κατάγεται από τον Καναδά και είναι παγκόσμιος πρεσβευτής των Ράπτορς), αλλά και τη σύνθεση του αγώνα πρωτοετών-δευτεροετών, που και φέτος, για 2η διαδοχική χρονιά, χωρίζει τους νέους σταρ σε Αμερικανούς και Διεθνείς από τον υπόλοιπο κόσμο. Στην ομάδα των Η.Π.Α. για το Rising Stars Challenge (στο οποίο πέρσι αγωνίστηκαν οι Γιάννης Αντετοκούνμπο Κώστας Παπανικολάου), επιλέχθηκαν οι Τζόρνταν Κλάρκσον, Ντι΄Άντζελο Ράσελ (Λέικερς), Ρόντνεϊ Χουντ (Τζαζ), Νέρλενς Νοέλ, Τζαλίλ Οκαφόρ (Σίξερς), Ζακ ΛαΒιν, Καρλ-Άντονι Τάουνς (Γουλβς), Έλφριντ Πέιτον (Μάτζικ), Μάρκους Σμαρτ (Σέλτικς), Τζαμπάρι Πάρκερ (Μπακς). Ενώ για την Team World, η οποία πέρσι επιβλήθηκε 121-112 με MVP τον Άντριου Ουίγκινς, προτιμήθηκε πάλι ο Ουίγκινς (Γουλβς), αλλά και οι Κρίσταπς Πορζίνγκις (Νικς), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Νετς), Εμάνουελ Μούντιεϊ, Νίκολα Τζόκιτς (Νάγκετς), Νίκολα Μίροτιτς (Μπουλς-που πάντως υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και δεν θα αγωνιστεί), Μάριο Χεζόνια (Μάτζικ), Ραούλ Νέτο (Τζαζ), Κλιντ Καπέλα (Ρόκετς) και Ντουάιτ Πάουελ (Μαβς).