Ο Meyers Leonard κατόρθωσε να γίνει το επίκεντρο του ΝΒΑ για μία ημέρα, με τα αντισημιτικά σχόλια που εκτόξευσε, ενώ έπαιζε video game σε live streaming πλατφόρμα. Το ΝΒΑ ανακοίνωσε σήμερα (11/3) την τιμωρία του σέντερ της Heat, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 50.000 δολάρια, αποβλήθηκε για μία εβδομάδα από κάθε δραστηριότητα της ομάδας του και είναι υποχρεωμένος να συμμετάσχει και σε “πρόγραμμα πολιτιστικής πολυμορφίας”.

Το θέμα είναι ότι ο Leonard είναι τραυματίας (έκανε εγχείρηση στον αριστερό ώμο το Φεβρουάριο), βρίσκεται στην injured list του Miami εδώ και καιρό και αναμένεται να χάσει την υπόλοιπη σεζόν. Λόγω του τραυματισμού του, λοιπόν, δεν θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο και για τα παιχνίδια που θα χάσει λόγω της τιμωρίας του ΝΒΑ! Εάν ήταν υγιής, θα έχανε τα επόμενα πέντε παιχνίδια της Heat και θα του κρατούνταν συνολικά 324.000 δολάρια από το μισθό του

«Το σχόλιο του Meyers Leonard ήταν αδικαιολόγητο και επίπονο και ένας τέτοιος προσβλητικός όρος δεν έχει θέση στο ΝΒΑ ή στην κοινωνία μας», τόνισε στη σχετική ανακοίνωση της λίγκας ο κομισάριος Adam Silver.