Οι “Σφήκες” της Νέας Ορλεάνης λίγο έλειψε να… τσιμπήσουν τους Νιου Γιόρκ Νικς, αλλά ένα ξέσπασμα των Νεοϋορκέζων στο ξεκίνημα του τέταρτου δωδεκαλέπτου ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη με 100-87. Η ομάδα του Μάικ Γούντσον δυσκολεύτηκε περισσότερο απ ότι περίμενε, παρόλ’ αυτά κατάφερε να πάρει μία ακόμα εντός έδρας και να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της Ανατολής, πίσω από τους πρωταθλητές Μαϊάμι Χιτ.

Για ακόμα ένα παιχνίδι, πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης των Νικς ήταν ο Καρμέλο Άντονι (27π.-7ριμπ.), ο οποίος, όμως, δεν ήταν… μόνος αφού είχε τη συμπαράσταση του Κρις Κόουπλαντ (22π.).

Στο δεύτερο παιχνίδι που ξεκίνησε νωρίς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Μιλγουόκι Μπακς άλωσαν το Τορόντο κερδίζοντας τους Ράπτορς με 107-96. Τα “Ελάφια” βρέθηκαν πίσω στο σκορ με μεγάλες διαφορές, αλλά η αντεπίθεση διαρκείας που έκαναν στην τελευταία περίοδο απέδωσε καρπούς. Οι “Πτερόσαυροι” δεν μπόρεσαν να αντισταθούν με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στους φιλοξενούμενους.

Πρώτοι σκόρερ του Μιλγουόκι ήταν ο Μπράντον Τζένινγκς και Τζον Χένσον, που πέτυχαν 19π., ενώ άλλους 17π. πρόσθεσε ο Μόντα Έλις. Στην αντίπερα όχθη, η πολύ καλή εμφάνιση των Αμίρ Τζόνσον (22π.-14ριμπ.), ΝτεΜαρ Ντερόζαν (23π.) και Εντ Ντέιβις (20π.-12ριμπ.) δεν είχε αντίκρισμα για τους Καναδούς, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται αρκετά μακριά από την όγδοη θέση της Ανατολής που οδηγεί στα πλέι οφ.