Οι λέξεις που «γεμίζουν» εδώ και εβδομάδες τις εφημερίδες και «ξεπηδούν» από τα πληκτρολόγια σε όλο τον κόσμο για την αποχώρηση του Κόμπι Μπράιαντ από το μπάσκετμπολ είναι δισεκατομμύρια! Ο ίδιος, πάντως, προτίμησε να «μιλήσει» τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/4) με… 60π. στο τελευταίο ματς της θρυλικής καριέρας του! Το ΝΒΑ, όμως, αποφάσισε να τον τιμήσει με 203 λέξεις, καθώς αποχαιρέτησε τον σταρ των Λέικερς με ένα γράμμα, ως απάντηση στην προ μηνών δική του επιστολή της πρόθεσης αποχώρησης από την ενεργό δράση. Με το σημείωμα να αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Κόμπι,

Σ’ ευχαριστούμε.

Σ’ ευχαριστούμε για το πάθος σου, την δέσμευση και την αφοσίωση σου στο μπάσκετμπολ.

Σ’ ευχαριστούμε που μας έδειξες ότι το 24 δεν είναι απλά ο αριθμός της φανέλας, αλλά οι ώρες σε μία ημέρα που πρέπει να αφιερώσεις στο μπάσκετμπολ για να είσαι ο καλύτερος.

Σ’ ευχαριστούμε που έδωσες και έδωσες και έδωσες.

Σ’ ευχαριστούμε που συνέχισες ακόμα κι όταν το σώμα σου φώναζε “όχι”, αλλά το μυαλό σου και η καρδιά σου συνέχισε να λέει ”ναι”.

Για τα παιχνίδια που αρνήθηκες να χάσεις και γι’ αυτά που που πάντα έμοιαζες… προορισμένος να κερδίσεις.

Σ’ ευχαριστούμε για την ατελείωτη βόλτα.

Που ήσουν ανταγωνιστικός με ατελείωτη φιλοδοξία και έπαιξες με ευλάβια και σεβασμό.

Που μας έδειξες ότι δεν υπάρχει η μαγεία, αλλά μόνο η σκληρή δουλειά.

Σ’ ευχαριστούμε που μας έκανες να χαμογελάμε, να γελάμε, να κλαίμε, να σηκωνόμαστε από τις θέσεις μας και να δαγκώνουμε τις φανέλες μας.

Σ’ ευχαριστούμε που έπαιξες το παιχνίδι με τον τρόπο που έπρεπε να παιχθεί.

Σ’ ευχαριστούμε που μας δίδαξες να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, όταν κανείς άλλος δεν το κάνει.

Για 20 χρόνια έδωσες στο παιχνίδι ό,τι έχεις κι είμαστε αιώνια ευγνώμονες.

Σ’ ευχαριστούμε που αγάπησες το μπάσκετ.

Με σεβασμό,

ΝΒΑ».


Ο Κόμπι αποχωρεί με 5 δαχτυλίδια πρωταθλητή στα χέρια του. Όμως οι Λέικερς αποφάσισαν, ως δώρο για το τέλος της καριέρας του, να του χαρίσουν και το 6ο που δεν κατάφερε να κατακτήσει. Αλλά και προσφέρουν άλλο ένα και στην σύζυγό του, Βανέσα! Άλλωστε, η κα Μπράιαντ είχε δεχθεί άλλο ένα, αξίας… 4εκατ.δολ.(!) το 2003, όταν ο σύντροφός της κατηγορήθηκε για τον βιασμό μίας κοπέλας στο Κολοράντο -αθωώθηκε στη συνέχεια-, καθώς ο Αμερικανός σταρ ομολόγησε πως είχε συναινετική συνεύρεση με την νεαρή και θέλησε να κάνει ένα απολογητικό δώρο στην Βανέσα, την οποία είχε γνωρίσει στα γυρίσματα ενός βίντεοκλιπ… Η διοίκηση των «Λιμναίων» μάλλον δεν σκέφτηκε τόσα πολλά, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την γενναιόδωρη κίνηση. Με δύο δαχτυλίδια που έφεραν 5 διαμάντια, όσοι και οι τίτλοι του Κόμπι, αλλά και το όνομά του, το έμβλημα των Λέικερς, τους αριθμούς 8 και 24 και το παρωνύμιο «Black Mamba»! Στο περιθώριο του ματς πωλήθηκαν και 400 συλλεκτικά… ρομποτικά ομοιώματα του Μπράιαντ!