Μπορεί -για κάποιο λόγο- αυτή τη στιγμή να είναι μόλις 6ος στη λίστα για το φετινό βραβείο του MVP της σεζόν στο ΝΒΑ, αλλά ο Ja Morant διανύει μια All NBA βεληνεκούς χρονιά, όπου οδηγεί εκ του ασφαλούς τους νεανικούς Memphis Grizzlies στην πρώτη τριάδα της Δύσης.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος άσος, που έγινε φέτος για πρώτη φορά στην καριέρα του μέλος της γιορτής του All Star Game στο Cleveland, είναι συγκλονιστικός μετρώντας 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ αλλά και 1 κλέψιμο ανά βραδιά, την ίδια στιγμή που εκτελεί με 50% σε 20 εντός πεδιάς σουτ, με 34% σε 4.5 τρίποντα αλλά και με 75% σε 7 απόπειρες από τη γραμμή των βολών -αλλά όλα αυτά τα νούμερα λένε μονάχα ένα μέρος της αλήθειας για τον απόφοιτο του Murray State, που θυμίζει με τα καμώματά του μια πιο φρέσκια εκδοχή του Derrick Rose.

Μια άλλη εκδοχή;
Η μανία του να χαρίζει τη μια μοναδική φάση μετά την άλλη, με την αλτικότητα, την αθλητικότητα και την ικανότητά του να… πετάει στον αέρα να τον έχουν ανακηρύξει όχι μονάχα έναν από τους πιο θεαματικούς αθλητές της τρέχουσας σεζόν αλλά και έναν στη σύγχρονη ιστορία της λίγκας!

Ουσιαστικά, για του λόγου το αληθές, ο G-12 έχει καταφέρει να συγκεντρώσει φέτος μόνο τις τρίτες περισσότερες προβολές στα διάφορα βίντεο highlights του που έχουν αναρτηθεί στις επίσημες πλατφόρμες του ΝΒΑ, με τους LeBron James και Stephen Curry να είναι οι μοναδικοί που τον προσπερνούν!

Αναλυτικά η λίστα:

1. Stephen Curry, 674 million views
2. LeBron James, 402 million views
3. Ja Morant, 385 million views

Προφανώς η εκτόξευση των social media εδώ και μερικά χρόνια βάζουν φρένο σε highlights παλαιότερων αθλητών, αλλά όταν ένας 22χρονος κάνει ό,τι κάνει ο Ja Morant, πάμε πάσο…