Το Μέμφις έχει… άγριες διαθέσεις και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Αυτή τη φορά χρειάστηκε την χρόνο της παράτασης για να κάμψει την αντίσταση της Οκλαχόμα και να κάνει το 3-1 στη σειρά. Ίδιο σκορ, έχουν και οι Χιτ στη σειρά με τους Μπουλς, μετά και τη νίκη τους μέσα στο Σικάγο.

Τα αποτελέσματα:
Σικάγο – Μαϊάμι 65-88
Μέμφις – Οκλαχόμα Σίτι 103-97 (94-94κ.α.)

Μαχητές ως το τέλος

Το Μέμφις μπορεί να μην φάνταζε από τα φαβορί για μια θέση στα πλέι οφ, αλλά αποδεικνύει πως έχει τις αντοχές να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Οι Γκρίζλις νίκησαν με 103-97 στην παράταση την Οκλαχόμα με τον Λάιονελ Χόλινς να σημειώνει: “Είμαστε ομάδα που παίζει σκληρά και δεν παραιτείται. Δεν είμαστε η πιο ταλαντούχα ομάδα στα πλέι οφ, αλλά αγωνιζόμαστε”.

Ο Κόνλεϊ ήταν ο πρώτος  σκόρερ για τους νικητές σημειώνοντας 24 πόντους, ενώ οι Μαρκ Γκασόλ και Ζακ Ράντολφ τελείωσαν το ματς με νταμπλ νταμπλ. Ο πρώτος πέτυχε 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και έξι τάπες, ενώ ο Ράντολφ είχε απολογισμό 23 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Για την Οκλαχόμα, η απουσία του Ουέστμπρουκ είναι φανερή, αφού ακόμα και ο Ντουράντ δεν μπορεί να κρατήσει την ομάδα μόνος του. Ο σταρ της Οκλαχόμα τελείωσε το ματς με 27 πόντους και 7 ριμπάουντ αλλά δεν είχε καμία στήριξη, ώστε να αποφύγουν οι Θάντερ το 3-1 στη σειρά.

Ούτε… ανάσα

Στο Σικάγο, οι Χιτ δεν είχαν όρεξη για περιπέτειες, “στραγγάλισαν” τους Μπουλς και με τη νίκη τους με 88-65 έκαναν το 3-1 στη σειρά. Το Σικάγο κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ, αφού οι 65 πόντοι που πέτυχε είναι οι λιγότεροι σε αγώνα πλέι οφ στην ιστορία της ομάδας.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς σημείωσε 27 πόντους, ο Κρις Μπος πρόσθεσε 14, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ μόλις έξι, φανερά επηρρεασμένος από τους πόνους στο γόνατό του που εμφανίστηκαν ξανά. Για το Σικάγο, ο Κάρλος Μπούζερ είχε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, πετυχαίνντας το πέμπτο νταμπλ νταμπλ στα πλέι οφ, ενώ τον ακολούθησε ο Τζίμι Μπάτλερ με 12 πόντους.

Οι πολλές απουσίες δεν επιτρέπουν στους Μπουλς να δείξουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο, κάτι το οποίο κατανοεί και ο Τζέιμς, αλλά δεν τον απασχολεί και ιδιαίτερα. Άλλωστε κάθε αθλητής θέλει τη νίκη. “Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Έχουν πολλές απουσίες, δεν έχουν πλήρες ρόστερ, αλλά δεν είναι δική μας έγνοια” είπε χαρακτηριστικά.