Δεν άργησε καθόλου να επαναλάβει τα “κακώς κείμενα” ο Ντεμάρκους Κάζινς στην νέα του ομάδα (Πέλικανς) με την διοίκηση του ΝΒΑ να τον τιμωρεί (ακατάλληλες εκφράσεις σε fans) με πρόστιμο 50.000$ και μία αγωνιστική εκτός, αφού συμπλήρωσε τις 18 τεχνικές ποινές στην σεζόν. 

Όταν η διοίκηση της Νέας Ορλεάνης συμφωνούσε με τους Κινγκς, για τον ερχομό του Κάζινς, ήξερε τι ρίσκα έπαιρνε, και τι κινδύνους διέτρεχε η ομάδα αν δεν έβγαινε το όλο σχέδιο. Τα ερωτήματα πολλά… Θα μπορούσε να συνυπάρξει με τον Άντονι Ντέιβις…; Θα μπορούσε να παραμείνει στους Πέλικανς για χρόνια…; Θα υποχωρούσε ο κακός του ευατός και η εκρηκτική του συμπεριφορά…; Μόνο ο χρόνος θα δείξει για τα πρώτα ερωτήματα. Το τρίτο όμως, ίσως έχει απαντηθεί με τον Κάζινς να μην “ηρεμεί”, συνεχίζοντας να αγωνίζεται σε υψηλούς τόνους και ένταση.

Ο Κάζινς στα 7 παιχνίδια με τους Πέλικανς σημειώνει κατά μ.ο 22.1 πόντους, 13.6 ριμπάουντ και 1.0 μπλοκ. Οι “πελεκάνοι” με τον ερχομό του Κάζινς τρέχουν ένα ρεκόρ 2-6, περνώντας μια περίοδο προσαρμογής, πράγμα που δεν προκαλεί έκπληξη, αν θεωρήσουμε πως μέσα στην ρακέτα βρίσκονται οι δύο καλύτεροι ψηλοί της Λίγκας, που προσπαθούν να αφομιώσουν νέα συστήματα, και τεχνικές. 

Ίσως δεν ήταν και το “ριφιφί του αιώνα” το σχέδιο του Ντίβατς να δώσει τον Κάζινς…!

C6f6OdeU8AA6o58