Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και James Harden είναι άσπονδοι εχθροί και… βγάζουν σπυριά ακόμα και ο ακούγοντας ο ένας το όνομα του άλλου. Μάλιστα πλέον δεν ανταλλάσσουν ούτε κουβέντα μέσα στο γήπεδο, όπως είπε ο συμπαίκτης του «μούσια» στους Rockets, o Austin Rivers: «Δεν μιλιούνται μεταξύ τους! Δεν είναι ότι ανταλλάζουν trash talking. Απλώς δεν ανταλλάζουν κουβέντα! Δεν λένε τίποτα»!

Ο Rivers, πάντως, τόνισε ότι παρά την έχθρα υπάρχει ανάμεσά τους αλληλοσεβασμός: «Δεν είναι ότι μισεί ο ένας τον άλλον, το αντίθετο. Νομίζω ότι υπάρχει αλληλοσεβασμός. Απλώς, δεν θα το παραδεχτούν γιατί είναι και οι δυο τόσο ανταγωνιστικοί! Ο James (σ.σ.: Harden) είναι τόσο ανταγωνιστικός που δεν θέλει κάποιος άλλος να κερδίζει το MVP. Το ίδιο ισχύει και με τον Γιάννη»

Η αρχή του… μίσους

Το ξεκίνημα της κόντρας ανάμεσα στους δυο παίκτες κρατάει από το μακρινό 2014. Σε ένα ματς των Rockets με τους Bucks ο Harden έριξε ένα μεγαλοπρεπέστατο σπρώξιμο στον Ελληνα παίκτη, ο Giannis πήγε κοντά και κάτι του είπε, ενώ πέταξε την μπάλα που κρατούσε ο «Μούσιας».

Αμέσως τα αίματα άναψαν και απειλήθηκε σύρραξη.

Σε ένα άλλο ματς τον Ιανουάριο του 2019 ο Αντετοκούνμπο πήγε να δώσει μια πάσα προς την απέναντι πλευρά, αλλά βρήκε κατά λάθος στο κεφάλι τον Harden, ο οποίος μετά το ματς είπε ότι δεν χρειάζεται τη συγγνώμη του Ελληνα παίκτη.

Η κόντρα για τον τίτλο του MVP

Πέρσι οι δυο παίκτες είχαν δώσει μάχη για τον τίτλο του MVP. Ηταν τα δυολ μεγάλα φαβορί για τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη. Ο Γιάννης κέρδισε τότε τον Harden και ο «μούσιας» έγινε ακόμα περισσότερο «μπαρούτι».

Η «καρφάρα» Harden περί «παραμυθιού»

Τον Αύγουστο του 2019 ο Harden ρωτήθηκε για τον τίτλο του MVP που είχε πάει στον «Greek Freak» και είπε: «Είναι κάτι που δεν μπορώ να το ελέγξω εγώ. Νομίζω πως τα media δημιούργησαν ένα παραμύθι για κάποιον (σ.σ.: εννοούσε φυσικά τον Αντετοκούνμπο) με το που ξεκίνησε η χρονιά και το έλεγαν σε όλη την διάρκειά της».

Ο «πόλεμος» στο All Star Game

Πριν καιρό ο Harden θυμήθηκε τα «καρφιά» που είχε ρίξει ο «Greek Freak» πριν και μετά το φετινό All Star Game.

Ο Αντετοκούνμπο είχε πει εμμέσως πλην σαφώς για τον Harden όταν διάλεγε τους παίκτες που θα είχε στην ομάδα του στο All Star Game: «Προτιμώ να έχω συμπαίκτη κάποιον που να πασάρει».

Μετά το All Star Game του είχε ρίξει νέο «καρφί» και είπε για το ματς: «Προσπαθήσαμε να… σημαδέψουμε τον Harden για να σκοράρουμε. Θέλαμε να βρούμε plays από εκεί».

Η απάντηση του Harden

Ο Harden είχε θυμηθεί τα… καλά λόγια του Αντετοκούνμπο για εκείνον στο All Star Game και ανταπέδωσε τα πυρά: «Έχω περισσότερες ασίστ μέσο όρο από αυτόν. Δεν βλέπω το αστείο σε αυτό που είπε. Μερικές φορές εύχομαι να ήμουν 2,10μ., να τρέχω και απλά να καρφώνω. Αυτό δεν απαιτεί κάποια μεγάλη ικανότητα. Εγώ μεγάλωσα και έπρεπε να μάθω μπάσκετ, έπρεπε να φτιάξω τις κινήσεις μου. Θα το προτιμούσα οποιαδήποτε στιγμή».

H ευγενική απάντηση του Γιάννη

Ακόμα και σε εκείνη την επίθεση, πάντως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε απαντήσει με… ευγένεια. «Απλά προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου, η οποία είναι να κερδίζω αγώνες και να γυρνάω στο σπίτι μου, την οικογένεια μου και το παιδί μου. Αν αυτό πιστεύει, αυτό πιστεύει».

Από την άλλη ο Αντετοκούνμπο έχει πει καλά λόγια για την αξία του Harden, καθώς τόνισε τον Μάρτιο του 2013 ότι ο «μούσιας» είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος για να τον μαρκάρει κανείς.

 

ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΜΟΥΣΙΑ»