Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν φαίνεται να βιάζεται να επεκτείνει το συμβόλαιο του με τους Θάντερ, αφού πιστεύει πως αυτό θα γίνει όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και ο ίδιος δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την Οκλαχόμα. Ο Χάρντεν μπορεί να μείνει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι σαν restricted free agent. Οι Θάντερ όμως θα προσπαθήσουν γρήγορα  να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, αφού δεν έχουν σκοπό να μπουν σε διαδικασία να ισοφαρίσουν οποιαδήποτε προσφορά που θα του γίνει για να τον κρατήσουν.

Ο καλύτερος έκτος παίκτης του πρωταθλήματος πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για την υπόθεση ανανέωσης και δήλωσε: “Νομίζω πως η ομάδα μου θα κάνει καλή δουλειά με το συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με ένα σωρό άλλα θέματα εκτός από αυτό. Οταν έρθει η ώρα θα τα βρούμε και θα υπογράψω“.

Για τον Χάρντεν πάντως δεν θα παίξουν ρόλο τα χρήματα και όπως τόνισε για αυτόν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Οκλαχόμα έχει ανεκτίμητη αξία. Συγκεκριμένα τόνισε: “Αυτή η ομάδα είναι σαν οικογένεια. Σαν να είμαστε αδέρφια στ’ αλήθεια ένα πράγμα. Δεν θα βρω άλλη ομάδα σαν κι αυτή. Γι’ αυτό θέλω να μείνω εδώ. Εκτός αυτού χτίζουμε μια δυναστεία. Κερδίζουμε, περνάμε ωραία και θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όλα αυτά είναι πράγματα που έχουν μεγαλύτερη αξία από τα χρήματα”.