Ο περσινός σοβαρός τραυματισμός του Ιμάν Σάμπερτ (σ.σ.: ρήξη χιαστών) έχει αντίκτυπο στην αγωνιστική συμπεριφορά του νεαρού γκαρντ στα παιχνίδια των Νιου Γιόρκ Νικς. Ο απόφοιτος του Τζόρτζια Τεκ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που αποτυπώνεται στους αριθμούς του (4.7π.-2.7ριμπ.-1.4ασ.), οι οποίοι είναι αρκετά πεσμένοι σε σχέση με την περσινή σεζόν (9.5π.-3.2ριμπ.-2.8ασ.).

Αυτό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τόσο τον Μάικ Γούντσον, όσο και τον ίδιο τον 23χρονο περιφερειακό, ο οποίος θέλησε να εκφράσει την απογοήτευσή του για το γεγονός.

Δεν αισθάνομαι ο ίδιος παίκτης σε σχέση με την περσινή σεζόν. Επέστρεψα από ρήξη χιαστών. Πέρασα τέσσερις μήνες μακριά από το μπάσκετ. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι, παρά να περιμένω μέχρι να μου δώσει το “ΟΚ” το ιατρικό τιμ. Επομένως, όταν προσπαθείς να επιστρέψεις, έχει χάσει τον ρυθμό σου. Κάποιες φορές όταν ντριμπλάρεις, η μπάλα δεν έρχεται στο χέρια σου ή πάει πολύ ψηλά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι διαφορετικά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιμάν Σάμπερτ.