O προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, Sergio Scariolo, δεν είναι ευχαριστημένος από το γεγονός πως οι Marc Gasol και Serge Ibaka ενδέχεται να έχουν μια μακρά πορεία στα φετινά playoffs του ΝΒΑ με τις νέες τους ομάδες, τους Los Angeles Lakers και τους Los Angeles Clippers, αντίστοιχα.

«Ως προπονητής, δεν μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι υπάρχουν μερικοί παίκτες όπως ο Marc και ο Serge που μπορούν να φτάσουν στους τελικούς, γιατί προφανώς θα περιπλέκουν την επιλογή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά είμαι χαρούμενος που ο καθένας τους έχει μια ομάδα και έναν ρόλο μέσα στην ομάδα του που υπόσχεται να είναι ενδιαφέρων. Η άρτια συμμετοχή τους σε ομάδες είναι ένας λόγος ανακούφισης για όλους.

Δεν είναι άσχημα νέα, αλλά το έβδομο παιχνίδι των Τελικών – αν υπάρχει – θα παιχτεί μία μέρα πριν από τα εγκαίνια των Ολυμπιακών Αγώνων. Άρα το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ άσχημο, που αν μία από τις δύο ομάδες από το Λος Άντζελες, του Marcή του  Serge έφτασε στον Τελικό».

To αξιοπρόσεκτο είναι πως ο έμπειρος τεχνικός δεν σκέφτηκε το γεγονός πως η ομάδα στην οποία είναι βοηθός εδώ και 3 χρόνια, οι Toronto Raptors, μέχρι πρότινος σύλλογο των 2 αθλητών, ενδέχεται να κάνουν επίσης μια αξιόμαχη πορεία στην postseason