Σε δηλώσεις για την μεταγραφή του Λουίτζι Ντατόμε προέβη ο γενικός διευθυντής των Ντιτρόιτ Πίστονς, Τζο Ντούμαρς. Ο ισχυρός άνδρας των Πίστονς μίλησε στο επίσημο σάιτ της ομάδας τονίζοντας πως περιμένουν πολλά από τον πολυτιμότερο παίκτη του ιταλικού πρωταθλήματος (2012-’13). Δεν τον υπολογίζουν ως ένα μικρό και άπειρο αθλητή, παρά ως ένας νεαρό άνδρα με πολλές εμπειρίες, ο οποίος θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα προσφέρει στην ομάδα.

Δεν είναι κάποιο 18χρονο ή 19χρονο παιδάκι όπου ήρθε στην ομάδα. Είναι ένας 25χρονος νεαρός άνδρας, ο οποίος έχει παίξει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μπάσκετ. Δεν πιστεύουμε μόνο πως θα έχει μια ομαλή μετάβαση, αλλά πρόκειται να είναι και ο κατάλληλος παίκτης για να αγωνιστεί και να προσφέρει σε με εμάς. Με τον τύπο αθλητών που έχουμε για την επίθεση μας και τα χαρακτηριστικά των γκαρντς πιστεύω πως είναι κατάλληλοι για να ταιριάξουν με αυτόν.

Πρέπει να είμαστε σε θέση να απλωθούμε στο παρκέ και αυτό μπορεί να μας το προσφέρει. Παιδιά όπως αυτό μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ομάδα όταν έχεις ψηλά κορμιά μπροστά και δημιουργικά γκαρντς. Είναι το είδος του παίκτη που… “το έχει” και στα δύο μέρη του παρκέ. Οι ψηλοί και τα γκαρντς μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για εκείνον“, τόνισε ο Τζο Ντούμαρς.