Ο Φιλ Τζάκσον δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να κοουτσάρει τους Νιου Γιορκ Νικς καθώς η χημεία της ομάδας είναι απογοητευτική. Αυτό δικαιολογεί και την αντίδραση των Νικς να μην κάνουν κίνηση για αυτόν πριν ανανεώσουν το συμβόλαιο τους με τον Μάικ Γούντσον. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ο Φιλ Τζάκσον δεν είχε καμία διάθεση να επιστρέψει στο ΝΒΑ για τον πάγκο της συγκεκριμένης ομάδας.

Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω αυτή τη δουλειά, σας το λέω με σιγουριά” δήλωσε ο Φιλ Τζάκσον και στη συνέχεια πρόσθεσε: “Κανείς βέβαια δεν μου την προσέφερε, αλλά ούτως ή άλλως τα κομμάτια του παζλ δεν δένουν μεταξύ τους σωστά. Ο Αμάρε δεν μπορεί να παίξει με τον Καρμέλο. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά μόνο όταν αγωνίζεται σε ένα συγκεκριμένο στυλ, με έναν συγκεκριμένο τρόπο”.

Οι Νικς και οι Μπόμπκατς δεν φαίνεται να είναι μέσα στις επιλογές του όμως υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος αν οι Χιτ δεν κατακτήσουν και φέτος το πρωτάθλημα. Πάντως ο Φιλ Τζάκσον έδωσε τη συμβουλή του στους Νικς: “Ο Καρμέλο Άντονι πρέπει να πασάρει περισσότερο, διότι δεν γίνεται η κυκλοφορία να σταματάει κάθε φορά που η μπάλα φτάνει στα χέρια του” και στη συνέχεια είπε: “Πρέπει να βρουν έναν παίκτη που θα δέσει όλα τα υλικά, ώστε να τους κάνει πραγματική ομάδα”.