Ο σοβαρός τραυματισμός (σ.σ.: ρήξη χιαστών) που υπέστη στις αρχές της χρονιάς χάλασαν τα όνειρα του Ρίκι Ρούμπιο για… δυνατό ξεκίνημα στον “μαγικό κόσμο”. Οι πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς τον είχαν κάνει το κέντρο της προσοχής στην ομάδα του Ρικ Έιντελμαν, αφού έχοντας 10.6 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 8.2 ασίστ και 2.2. κλεψίματα ανά αγώνα αποτελούσε το alter ego του Κέβιν Λαβ.

Η τύχη του γύρισε την πλάτη, όμως, κρατώντας τον εκτός παρκέ για το υπόλοιπο της σεζόν. Έτσι, έχασε την ευκαιρία να κυνηγήσει το βραβείο του καλύτερου rookie της σεζόν. Παρόλ’ αυτά, ο Ισπανός πόιντ γκαρντ δεν το βάζει κάτω. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε ισπανικά Μέσα είναι έτοιμος να ανεβάσει στροφές το επόμενο διάστημα ώστε να επιστρέψει στη διάθεση του Ρικ Έιντελμαν μέχρι το τέλος του 2012.

“Είμαι ανυπόμονος να αρχίσω το τρέξιμο. Λογικά θα είμαι πίσω τον Δεκέμβριο. Αν δεν ταλαιπωρηθούμε από τραυματισμούς, τότε θα παλέψουμε για μία θέση στα πλέι οφ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρούμπιο, ο οποίος δεν κρύβει την ανυπομονησία του για να επιστρέψει στα παρκέ του ΝΒΑ, θέλοντας αυτή τη φορά να βοηθήσει τους “Λύκους” να πετύχουν τον στόχο της εισόδου στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Με έναν υγιή Ρούμπιο, πάντως, οι Τίμπεργουλβς δεν μπορούν παρά να αισιοδοξούν πως στο τέλος της χρονιάς θα έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους…