Σίγουρος για την θέση και τον ρόλο που θα έχει στους Τορόντο Ράπτορς και τη νέα σεζόν εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν. Ο 31χρονος πλεϊμέικερ θα έχει… σκληρό ανταγωνισμό φέτος καθώς στο δυναμικό των Ράπτορς προστέθηκε και ο Κάιλ Λόουρι. Ο ίδιος, πάντως, δεν φαίνεται να αγχώνεται αφού αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο απ όλα είναι η είσοδος στα πλεϊ οφ του ΝΒΑ.

“Είμαι χαρούμενος, πάντα είμαι χαρούμενος”, δήλωσε αρχικά ο Ισπανός πόιντ γκαρντ, οποίος συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει αντιπαλότητα με τον Λόουρι: “Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει καν το τρέινινγκ καμπ. Πιστεύω πως απλά είμαστε δύο παραπάνω παίκτες για τους Ράπτορς και ότι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε παιχνίδια για την ομάδα”, για να καταλήξει λέγοντας:

“Θεωρώ πως προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα θέμα χωρίς καν να υπάρχει κι ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η σεζόν. Δεν έχει καμία σημασία. Πρέπει να κερδίσουμε παιχνίδια γιατί θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Αν σκοράρει (σ.σ.: o Λόουρι) 20 πόντους σε κάθε παιχνίδι θα είμαι χαρούμενος γιατί θα μας βοηθά να κερδίζουμε”.