Οι θαυμαστές του θα μελαγχολήσουν. Οι επικριτές του θα… πανηγυρίσουν. Οι εργοδότες του ίσως σκεφτούν πως θα γλιτώσουν τα 25εκατ.δολ. που ο Κόμπι Μπράιαντ θα λάβει την επόμενη σεζόν. Όλα αυτά στο ενδεχόμενο της απόφασης του 37χρονου σταρ των Λέικερς να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Μονάχα που αυτό είναι κάτι που θα επιλέξει ο ίδιος. Ο αρχηγός της ομάδας του Λ.Α. παραχώρησε συνέντευξη στο δίκτυο ESPN και αποκάλυψε πως «αν έχω αντοχές και διάθεση να παίξω και το 2016-17, θα το κάνω. Αν όχι, θα σταματήσω». Ο Κόμπι φέρεται να είναι χαρούμενος από την επιλογή του Ντι’Αντζελο Ράσελ με το Νο2 στο ντραφτ, όμως το τελευταίο διήμερο επικεντρώθηκε στον Λάρι Νανς τζούνιορ, τον οποίο οι «Λιμναίοι» επέλεξαν στο Νο27. Ο τελευταίος είχε γράψει προ 3ετίας ένα προκλητικό σχόλιο στο twitter κατά του Μπράιαντ (σ.σ.: για τις εις βάρος του κατηγορίες για βιασμό το 2003) και ο GM, Μιτς Κάπτσακ, ζήτησε να βρουν λύση οι δυο τους. Το θέμα, πάντως, μάλλον τακτοποιήθηκε άμεσα…

Ο Μπράιαντ αποκάλυψε στην ίδια συνέντευξη ότι «το θέμα είναι ήδη παρελθόν», χρησιμοποιώντας την χαρακτηριστική αγγλική έκφραση «water under the bridge». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε μία επικοινωνία με τον Νανς, εξηγώντας πως «το παιδί το ξεκαθάρισε μόνος του. Είναι νέος, φίλε, αλλά μου έστειλε ένα εκπληκτικό SMS, το οποίο ήταν και αστείο γιατί καταλαβαίνεις πως είναι ώρα να αφήνεις τέτοια πράγματα πίσω σου, όταν ένας νέος συμπαίκτης σου στέλνει ένα μήνυμα που αρχίζει: ”Γειά σας κύριε Μπράιαντ!”. Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, αλλά είπα πως ήταν ένα ωραίο και απολογητικό μήνυμα. Εγώ του απάντησα πως όλοι έχουμε κάνει ή έχουμε πει πράγματα για τα οποία μετανιώσαμε και θα θέλαμε να τα πάρουμε πίσω. Του ευχήθηκα ”καλώς ήρθες στην ομάδα” και μου απάντησε ”σας ευχαριστώ”». Ο Κόμπι δεν θέλησε να αρχίσει τα… «καψώνια» στον ρούκι της ομάδας του (τουλάχιστον… εκτός παρκέ!) και δεν σκέφτηκε δα να τον… δολοφονήσει, όπως πρόσφατα είχε αποκαλύψει ο Σακίλ Ο’Νιλ για τον Μπράιαντ.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο τελευταίος ομολόγησε πως «δεν ήμουν ποτέ καλός στο να δώσω τον ώμο μου σε κάποιον ώστε να στηριχθεί όταν δεν ήταν καλά. Για την ακρίβεια, κάποτε έκανα κάποιον συμπαίκτη μου να κλάψει!!!». Εξηγώντας πως «αυτός ο συμπαίκτης ήταν σε κακά χάλια. Αυτό που του είπα ήταν ”φίλε, πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τον σκοπό της ζωής σου. Ίσως να μην είναι το μπάσκετμπολ. Δεν θυμάμαι την ηλικία μου τότε, ίσως ήμουν 20 ετών και κάτι, δεν είμαι σίγουρος»…Από τη στιγμή που ξεστόμισε το θέμα με το κλάμα συμπαίκτη του, πολλές ιστοσελίδες επιχείρησαν να ανακαλύψουν ποιος μπορεί να είναι αυτός. Το The “Score” έγραψε ότι “είναι ένας εκ των Σμους Πάρκερ, Κουόμε Μπράουν, Άντριου Μπάινουμ, Κάρλος Μπούζερ ή τον… Ντουάιτ Χάουαρντ, με τον οποίο ήταν σε μόνιμη κόντρα τη μοναδική (2012-13) σεζόν που έπαιξαν μαζί στο Λ.Α.. Ο Μπράιαντ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα, καταλήγοντας απλώς ότι «οι φιλίες στο μπάσκετμπολ έρχονται και φεύγουν. Τα λάβαρα του πρωταθλητή, όμως, μένουν!»