Ο Victor Oladipo βρίσκεται στους Houston Rockets εδώ και περίπου ένα μήνα, αφού ήταν μέλος της τεράστιας -βάσει ικανότητας αλλά και συμμετοχής ομάδων- ανταλλαγής που εκτός των άλλων έστειλε τον James Harden από τις “Ρουκέτες” στους Brooklyn Nets.

Έτσι, μετά από 3 σεζόν αποχωρίζεται την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Indiana, για έναν προορισμό που ουσιαστικά δεν επέλεξε ο ίδιος, με την πορεία rebuilding που ακολουθείται εκεί να μην τον ιντριγκάρει καθόλου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μη μοιάζει τόσο πρόθυμος στο παρκέ.

Χθες, οι Rockets πρότειναν στον έμπειρο guard πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το επερχόμενο καλοκαίρι, αξίας 45 εκ. δολ. για δύο χρόνια, με τον παίκτη να απορρίπτει δίχως δεύτερη σκέψη αυτό το συμβόλαιο, επιθυμώντας κάτι καλύτερο -όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι αλλά και το αγωνιστικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν την free agency του Ιουλίου, οι Rockets μπορούν να προσφέρουν μέχρι 113 εκ. δολ. για 4 χρόνια, με τα 45 εκ. τον χρόνο να είναι η maximum ετήσια χορηγία.

Επομένως, γίνεται αντιληπτό πως ο Oladipo θα αποτελέσει σίγουρα παρελθόν το καλοκαίρι, με τις “Ρουκέτες” να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να τον ανταλλάξουν εκ νέου, προκειμένου να μην χάσουν τον James Harden δωρεάν…