Ο Γκρέγκ Πόποβιτς είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει «τσίρκο» τον τρόπο που αγωνίζονται οι Ουόριορς, αιτιολογώντας τον χαρακτηρισμό του θεωρώντας ότι έχουν στο μυαλό τους το τρίποντο, αλλά στο σημερινό παιχνίδι θα πρέπει να έλαβε δωρεάν μαθήματα μπάσκετ από την ομάδα του Στηβ Κέρ, με τον Στεφ Κάρι να του αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως είναι «εξωγήινος», έχοντας μετατρέψει το παιχνίδι του σε σεμινάριο για κάθε αθλητή, με το τελικό 120-90 να έρχεται απλά και φυσιολογικά.

Ο head coach των Σπερς ανέθεσε στον Ντάνι Γκριν (3 π.) τον δύσκολο ρόλο να μπορέσει να περιορίσει τον Στεφ Κάρι, ο οποίος ωστόσο πέτυχε 15 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο, σκοράροντας με κάθε δυνατό τρόπο, δίνοντας στους «Πολεμιστές» το προβάδισμα από τις πρώτες φάσεις της αναμέτρησης, προβάδισμα που έφτασε ως και το +33, με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί από το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με 95-66.

Ο τρομερός Στεφ Κάρι σκόραρε 37 πόντους με 7/7 βολές, 6/11 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 2 ριμπ., 3 ασίστ, 5 κλεψίματα σε μόλις 28 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας την ομάδα του στο 41-4, στην σύγκρουση των δυο κορυφαίων ομάδων στην λίγκα, με την καλύτερη επίθεση να κερδίζει την καλύτερη άμυνα, την οποία διαθέτουν οι Σπερς. Συνολικά το Γκόλντεν Στέιτ είχε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας ως δεύτερους σκόρερ τους Σον Λίβινγκστον (6/6 διπ.) και Μπράντον Ρας (3/4 τριπ.) που σκόραραν από 13 πόντους, ενώ 12 πόντους είχε ο Μορίς Σπιτς (2/2 τριπ.). Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε 11 πόντους (9 ριμπ., 6 ασίστ, 3 κλεψ), ενώ ο Κλέι Τόμπσον είχε επίσης 11 πόντους χωρίς εύστοχο τρίποντο. Συνολικά οι Ουόριορς είχαν 31 ασίστ και 15 κλεψίματα, με τους Σπέρς να έχουν 21 ασίστ και 25 λάθη. Για τα «Σπιρούνια» δεν αγωνίστηκε ο Τιμ Ντάνκαν, με τον Κάχι Λέοναρντ να έχει 16 πόντους (4/6 σουτ), και τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ να μένει μόλις στους 5 πόντους (2/9 σουτ). Από 12 πόντους είχαν οι Ντέιβιντ Ουέστ (6/8 διπ.) και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (4/6 σουτ, 6 ριμπ.), με τον Σέρβο «γίγαντα» να βρίσκει πεδίο δράσης στην τέταρτη περίοδο.