Ο Michael Jordan φροντίζει τα τελευταία χρόνια να δείχνει ολοένα και πιο συχνά το κοινωνικό του πρόσωπο. Ο παλαίμαχος σούπερ σταρ του ΝΒΑ ανακοίνωσε σήμερα (15/2) τη δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία δύο ιατρικών κλινικών στη Βόρεια Καρολίνα, την πολιτεία όπου πήγε κολέγιο.

«Είμαι πολύ περήφανος που θα συνεργαστώ ξανά με τη Novant Health, προκειμένου να επεκτείνουμε το οικογενειακό μοντέλο της και να κάνουμε καλύτερη την πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα στην πατρίδα μου. Άπαντες θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική ιατρική περίθαλψη, ανεξάρτητα από το πού ζουν και από το εάν έχουν ασφάλεια. Το Wilmington καταλαμβάνει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και είναι πραγματικά ευχάριστο να μπορώ να δώσω πίσω στην κοινωνία που με υποστήριξε σε όλη τη ζωή μου», δήλωσε στη σχετική ανακοίνωση ο Jordan.

Παρότι έχει σταματήσει το μπάσκετ εδώ και 18 χρόνια, ο Jordan έχει βγάλει πολλαπλάσια χρήματα από τις υπόλοιπες δραστηριότητές του και κυρίως από την Jordan Brand. Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του ανέρχεται στο 1,6 δις δολάρια.