Τον “νόμο” -και τις απολαβές- του «παλαιού» δεν τον θέλει για τον εαυτό του. Ο Ντέιβιντ Ουέστ έχει αποδείξει την αξία του στο ΝΒΑ, με πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο σε Νέα Ορλεάνη όσο (μέχρι φέτος) και στην Ιντιάνα. Τα ξημερώματα της Τρίτης (7/7), όμως, ο 34χρονος φόργουορντ αποφάσισε οικειοθελώς να ρίξει την αξία του στο «χρηματιστήριο» του ΝΒΑ, με το βλέμμα στο δαχτυλίδι του πρωταθλητή… Διότι μάλλον υπάρχουν ακόμη αθλητές που δεν «θαμπώνονται» από έναν «φουσκωμένο» τραπεζικό λογαριασμό, αλλά από τη «λάμψη» του τροπαίου της Λίγκας.

Ο Ουέστ, που θα μπορούσε να κερδίσει την επόμενη σεζόν 12,6εκατ.δολ. στους Πέισερς, προτίμησε σχεδόν το… 1/11 του μισθού για να ενταχθεί στην ομάδα που πλέον φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για το 2015-16. Ο πρώην παίκτης των Χόρνετς (ντυν Πέλικανς) ενεργοποίησε πρόσφατα την οψιόν του συμβολαίου του και έγινε free-agent, προσπερνώντας τα 12,6εκατ. που θα μπορούσε να λάβει στην Ιντιάνα, συμφώνησε για μονοετές συμβόλαιο με το Σαν Αντόνιο, αντί 1,4εκατ.! Ποσό που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από εκείνο που πληρώθηκε σαν ρούκι (σ.σ.: 1.160.000), το 2003-04!!!

Ο πρώην πια παίκτης της Ιντιάνα, που συνολικά στην καριέρα του έχει κερδίσει μόνο από μπασκετικά συμβόλαια το ποσό των 87.668.418δολ., είχε εξηγήσει προ ημερών πως «σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, μετρά η νίκη και ο τίτλος. Δεν θέλω να είμαι σε ομάδα που να διεκδικεί είσοδο στα πλέι-οφς, αλλά το να γευτώ τους Τελικούς». Ο παίκτης αρκέστηκε στον μίνιμουμ μισθό για βετεράνο, αν και την περασμένη 4ετία στους Πέισερς αμείφθηκε με 44εκατ.! Οι Σπερς, πεντάκις πρωταθλητές από το 1999 κι έπειτα (τελευταία φορά το 2014) ανανέωσαν με τον Τιμ Ντάνκαν, τον Μανού Τζινόμπιλι, Ντάνι Γκριν και Κουάι Λέοναρντ (MVP των περσινών Τελικών-αντί 90εκατ. για 5 χρόνια) και απέκτησαν τον σταρ του Πόρλαντ, ΛαΜάρκους Ολντριτζ, με μισθό 80εκατ. ως ο 2019.

Στο μεταξύ, η προαναγγελθείσα συμφωνία του Μαρκ Γκασόλ αναμένεται να γίνει άμεσα πραγματικότητα, αφού ο 30χρονος σέντερ θα υπογράψει νέο 5ετές συμβόλαιο με τους Γκρίζλις, έναντι 110εκατ.δολ.! Η ακριβής αμοιβή του Ισπανού θα είναι μεταξύ 100-110εκατ. και θα καθοριστεί από το σάλαρι-καπ της ομάδας του. Ο Γκασόλ (μ.ο. 14,1π.-7,9ριμπ. σε 517 αγώνες στο ΝΒΑ) δεν δέχθηκε κανένα ραντεβού με Λέικερς, Νικς, Μπακς και άφησε να εννοηθεί πως επιθυμεί απλώς την παραμονή του στο Μέμφις, από το οποίο έχει οψιόν «ελευθερίας» το 2019. Σε άλλες κινήσεις της Δευτέρας, ο 32χρονος Μο Ουίλιαμς επέστρεψε στο Κλίβελαντ μετά το 2011 κι ενώ πέρσι είχε μ.ο. 17,2π. σε 27 ματς στη Σάρλοτ!

Επιπλέον, ο 27χρονος Αυστραλός φόργουορντ (πρώην των Μπαρτσελόνα-Μακάμπι) Τζο Ινγκλς, ανανέωσε για 2 χρόνια έναντι 4,5εκατ. με τη Γιούτα, στην οποία είχε πέρσι μ.ο. 5π.-2ριμπ.-2ασ. σε 79 αγώνες. Τέλος, το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό πως οι πρωταθλητές Ουόριορς έστειλαν τον Ντέβιντ Λι στην Βοστόνη αντί του Τζέραλντ Ουάλας! Τον Λι φέρεται να είχαν στη λίστα τους και οι Νικς, αν και ο πρόεδρος της Νέας Υόρκης, Φιλ Τζάκσον, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί την επιστροφή του Αμερικανού φόργουορντ, καθώς δεν ήθελε στην ομάδα του παίκτες από την εποχή που πρόεδρος ήταν ο Αϊζάια Τόμας… Με την παραχώρηση του Λι, πάντως, το Γκόλντεν Στέιτ κερδίζει χώρο στο σάλαρι-καπ, αφού γλιτώνει τα 15,5εκατ.δολ. του συμβολαίου του για την επόμενη σεζόν, ενώ ο Ουάλας έχει μόλις 3,3εκατ. για τις επόμενες τρεις χρονιές.