Northwest

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ

ΠΕΡΣΙ
57-25 ρεκόρ
Τερμάτισε στην 2η θέση της ντιβίζιον και στην 3η θέση της Δύσης.
Αποκλείστηκε στο πρώτο γύρο των πλέι οφ από το Γκόλντεν Στέιτ με 4-2 σκορ.

ΡΟΣΤΕΡ
Darrell Arthur – PF
Wilson Chandler – SG
Kenneth Faried – PF
Evan Fournier – SG
Randy Foye – PG
Danilo Gallinari – SF
Jordan Hamilton – SF
J.J. Hickson – PF
Joffrey Lauvergne – PF
Ty Lawson – PG
JaVale McGee – C
Andre Miller – PG
Quincy Miller – SF
Timofey Mozgov – C
Anthony Randolph – PF
Nate Robinson – PG
Julyan Stone – PG

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Darrell Arthur (Trade)
Randy Foye (Sign-And-Trade)
J.J. Hickson (FA)
Joffrey Lauvergne (Draft)
Nate Robinson (FA)

Δεν έκανε πολλές κινήσεις αυτή του Τζέι Τζέι Χίκσον μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο σημαντική.

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
Corey Brewer
Andre Iguodala
Kosta Koufos

Έφυγε και ο δικός μας ο Κουφός αλλά από την άλλη μεριά η μεγάλη απώλεια χωρίς δεύτερη σκέψη δεν είναι άλλη από αυτή του Αντρέ Ιγκουαντάλα.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ
PG – Ty Lawson
SG – Randy Foye
SF – Wilson Chandler
PF – Kenneth Faried
C – JaVale McGee

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ
Πέρσι περίμενε ότι θα είναι μία χρονιά που θα έφτανε πολύ ψηλά, αλλά από την άλλη μεριά ενώ στην κανονική περίοδο κατάφερε να αφήσει προσδοκίες για το που μπορεί να φτάσει στα πλέι οφ αποχαιρέτησε πολύ νωρίς και αποκλείστηκε από το Γκόλντεν Στέιτ με 4-2. Το Ντένβερ έχει φέτος κάνει αλλαγές και έχει και πολλά ερωτηματικά. Πρώτα από όλα έχασε τον προπονητή του τον Τζορτζ Καρλ, που ψηφίστηκε προπονητής της χρονιάς πέρσι και στην θέση του ο πρωτάρης Μπράιαν Σο. Έχασε τον Αντρέ Ιγκουαντάλα με τον παίκτη να έχει δώσει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας πέρσι και να έχει καταφέρει να την παρασύρει να παίξει και άμυνα. Και έχασε και τον Μασάι Ουζίρι που πήρε τον τίτλο του μάνατζερ της χρονιάς στο ΝΒΑ και είναι βασικός υπεύθυνος για το περσινό ρόστερ, αλλά πλέον είναι στέλεχος του Τορόντο. Και νέος GM ο πρωτάρης επίσης Τιμ Κόνελι.

Το Ντένβερ το γνωρίζαμε σαν μία ομάδα που κάνει σκορ, πέρσι το είδαμε να παίζει και άμυνα και όλα αυτά το οδήγησαν σε μία εξαιρετική κανονική περίοδο με 57 νίκες που δείχνει από την άλλη πολύ δύσκολο να επαναληφθεί φέτος ή ακόμα και του χρόνου.

Το Ντένβερ θα στηριχτεί και πάλι πολύ στην έδρα του, το ερωτηματικό είναι αν ο Σο θα αλλάξει το στυλ της ομάδας, που το ξέρουμε ότι αρέσκεται στο γρήγορο τέμπο και στο επιθετικό μπάσκετ, με πολλά ντράιβ και με πολύ παιχνίδι κοντά από το καλάθι ακόμα και από τους περιφερειακούς. Και ο Σο είναι ερωτηματικό κατά πόσο θα μπορέσει να κάνει καλό ροτέισον σε αυτή την ομάδα από την στιγμή που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί και τον πάγκο που παραμένει αξιόπιστος και ίσως το μεγάλο όπλο της ομάδας.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Γκαλινάρι μένει υγιής, ο Λόουσον είναι ακόμα καλύτερος από πέρσι, ο Μακ Γκι ωριμάζει και παίζει και με το μυαλό του πέρα από τα αθλητικά του προσόντα, ακόμα και ο Φουρνιέρ βελτιώνει το παιχνίδι του. Το Ντένβερ είναι μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στην λίγκα, δεν καταφέρνει να τερματίσει στην πρώτη 4αδα της Δύσης όμως, αλλά ελπίζει να περάσει από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Οι Γκι και Κένεθ Φαρίντ δεν μπορούν να παίξουν άμυνα σε υψηλό επίπεδο μέσα στο καλάθι, ο Μπράιν Σο στην πρώτη του σεζόν πληρώνει την απειρία του το Ντένβερ δίνει μάχη για να είναι στα πλέι οφ, αλλά δεν τα καταφέρνει και μένει εκτός

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Το Ντένβερ το περιμένουμε να είναι στις 45-50 νίκες φέτος και να είναι στα πλέι οφ, εκεί να αποκλείεται όμως κατά πάσα πιθανότητα από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ

ΠΕΡΣΙ
31-51 ρεκόρ
Τερμάτισε στην 5η θέση της ντιβίζιον.
Τερμάτισε στην 12η θέση της Δύσης.

ΡΟΣΤΕΡ
J.J. Barea – PG
Corey Brewer – SF
Chase Budinger – SF
Dante Cunningham – PF
Gorgui Dieng – C
Chris Johnson – PF
Kevin Love – PF
Kevin Martin – SG
Shabazz Muhammad – SF
Nikola Pekovic – C
Ricky Rubio – PG
Alexey Shved – PG
Ronny Turiaf – C
Derrick Williams – PF

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Corey Brewer (FA)
Gorgui Dieng (Draft)
Kevin Martin (FA)
Shabazz Muhammad (Draft)
Ronny Turiaf (FA)

Ο Κέβιν Μάρτιν είναι η καλύτερη κίνηση που έκανε η ομάδα της Μινεσότα φέτος.

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
Mickael Gelabale
Andrei Kirilenko
Malcolm Lee
Luke Ridnour
Brandon Roy
Greg Stiemsma

Αναμφίβολα ο Αντρέι Κιριλένκο είναι η μεγαλύτερη απώλεια, ο Ρώσος είναι ένας βετεράνος παίκτης που έχει δώσει το παρόν σε All Star.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ
PG – RickyRubio
SG – Kevin Martin
SF – Chase Budinger
PF – Kevin Love
C – Nikola Pekovic

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ
Η πιο σημαντική αλλαγή που έγινε φέτος στην ομάδα ήταν σε διοικητικό επίπεδο από την στιγμή που ο Ντέιβιντ Καν ένας πρόεδρος που είχε αμφισβητηθεί έντονα για την σφιχτή πολιτική του αποτέλεσε παρελθόν και την ομάδα ανέλαβε ο Φλιπ Σόντερς που πολύ γρήγορα πήρε πρωτοβουλίες.
Η αλήθεια είναι ότι για μία ακόμα σεζόν ήταν πολύ άτυχη από την στιγμή που είχε και πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους [που έκανε μόλις 31 νίκες.
Με τον Ρούμπιο να έρχεται από σοβαρό τραυματισμό και τον Λοβ να σπάει το χέρι του και να χάνει την σεζόν. Ο Μάρτιν που πήρε είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει σκορ, μπορεί στην Οκλαχόμα να μην καλύψει το κενό του Χάρντεν αλλά από την άλλη στην Μινεσότα έχει την ευκαιρία να αναγεννηθεί. Από την άλλη δεν είναι ένας παίκτης που φημίζεται για την άμυνα. Από εκεί και πέρα με τους Ρούμπιο, Μπάντιγκερ, Λοβ και Πέκοβιτς και μαζί με τον Μάρτιν φυσικά η Μινεσότα έχει μία από τις καλύτερες και πολυπρόσωπες 5αδες σε όλο το ΝΒΑ, ειδικά στην επίθεση. Στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος φυσικά από τα πλέι οφ για πρώτη φορά μετά από το 2004. Ο Λοβ με τον Ντέρικ Ρόουζ να είναι τραυματίας και να επιστρέφει και με τον Κόμπε επίσης, δεν έχει πάρει την προσοχή που αξίζει για ‘ένα παίκτη που έχει δώσει δύο φορές το παρόν σε All Star Game και το 2011 ήταν πολύ κοντά στο να κερδίσει τον τίτλο του MVP.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Λοβ και ο Πέκοβιτς μένουν υγιείς, οι Γουλβς τερματίζουν στις 5 πιο παραγωγικές ομάδες της λίγκας και παίζουν και άμυνα, τερματίζουν στην 2η θέση της ντιβίζιον και μπαίνουν στα πλέι οφ. Παλεύουν στο πρώτο γύρο αλλά θα είναι το αουτσάιντερ.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Η χρονιά είναι μία από τα ίδια με πολλούς τραυματισμούς και με τον Λοβ να μην βρίσκει ρυθμό. Ο Ρούμπιο δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα και δεν έχει βελτιώσει το σουτ του, ενώ ο Πέκοβιτς απογοητεύεται και αυτός που δεν μπαίνει πλέι οφ. Παραμένει μία ομάδα που κάνει σκορ και είναι ωραία να την βλέπεις αλλά από την άλλη δεν παίρνει αποτελέσματα και μένει εκτός πλέι οφ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Περιμένουμε την Μινεσότα να κάνει 40-46 νίκες και να μπαίνει σαν 8η ομάδα από την Δύση στα πλέι οφ για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια, εκεί με μειονέκτημα έδρας να αποκλείεται και σχετικά εύκολα από οποιοδήποτε αντίπαλο και αν βρει.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡΣ

ΠΕΡΣΙ
60-22 ρεκόρ.
Τερματίσει στην 1η θέση της ντιβίζιον και στην 1η θέση της Δύσης.
Κέρδισε το Χιούστον στο πρώτο γύρο των πλέι οφ με 4-2.
Αποκλείστηκε στα ημιτελικά της Δύσης με 4-1 από το Μέμφις.

ΡΟΣΤΕΡ
Alejandro Abrines – G/F
Steven Adams – C
Ronnie Brewer – F
Nick Collison – F/C
Kevin Durant – F
Derek Fisher – G
Ryan Gomes – F
Serge Ibaka – F/C
Reggie Jackson – G
Grant Jerrett – F
Perry Jones – F
Jeremy Lamb – G/F
DeAndre Liggins – G
Daniel Orton – C
Kendrick Perkins – C
Andre Roberson – G/F
Thabo Sefolosha – G
Hasheem Thabeet – C
Russell Westbrook – G

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Steven Adams (1st round, 12th overall)
Alex Abrines (2nd round, 32nd overall)
Ryan Gomes (FA)

Ο Γκόμες μπορεί να θεωρηθεί σαν η καλύτερη μεταγραφή, αλλά από την άλλη δεν είναι από τους παίκτες που θα κάνουν την διαφορά σε αυτή την ομάδα.

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
Kevin Martin (FA-Minnesota).
Ακόμα και να μην ήταν ο μόνος παίκτης που θα είχε φύγει από την Οκλαχόμα, αυτός θα ήταν η μεγαλύτερη απώλεια, εκτός αν είχε αποχωρήσει κάποιος από τους πενταδάτους.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ
PG – Russell Westbrook
SG – Thabo Sefolosha
SF – Kevin Durant
PF – Serge Ibaka
C- Kendrick Perkins

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ
Πέρσι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά για οικονομικούς λόγους και έχασε τον Χάρντεν που πήγε στο Χιούστον,. Πήρε τον Κέβιν Μάρτιν που ποτέ δεν βοήθησε πραγματικά την ομάδα και δεν προσαρμόστηκε σε αυτή, αλλά παρά όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι ο Ουέστμπρουκ έχει κάνει δύο επεμβάσεις στα γόνατά του, οι Θάντερς παραμένουν ένα από τα φαβορί για να πάρουν τον τίτλο φέτος και πέρσι έκαναν μία τρομερή σεζόν και πάλι με 60 νίκες στην κανονική περίοδο και παίρνοντας την πρωτιά στην ντιβίζιον τους και στην περιφέρεια τους, παρόλο που έχασε και τον Μάρτιν.

Ένα από τα μεγάλα οφέλη πέρσι είναι ότι ο Ιμπάκα πέρα από πολύ καλός αμυντικός, έδειξε ότι μπορεί να κάνει και σκορ και φέτος τον θέλει εξίσου αποτελεσματικό η ομάδα του, με τον Σκοτ Μπρουκς να ελπίζει ότι θα μείνει υγιής ο Ουέστμπρουκ και θα πάρει μία ακόμα καλή σεζόν από τον Ρέτζι Τζάκσον που έκανε πολύ καλά ματς στα πλέι οφ και θα βρει λύσεις στο σκοράρισμα από τον Τζέρεμι Λαμπ.

Πέρσι η Οκλαχόμα κέρδισε με 9,1 π. μ.ο κάθε παιχνίδι στην κανονική περίοδο που είναι και το 13ο καλύτερο στην ιστορία του ΝΒΑ. Με τον Ντουράντ να είναι στα 25 του και το ίδιο και τον Ουέστμπρουκ πέρα από δύο εξαιρετικούς σταρ παίκτες θα έχει και μεγαλύτερη εμπειρία και συν της άλλης αν τους έχει υγιείς ένα από τα πιο παραγωγικά δίδυμα σε όλο το ΝΒΑ. Η Οκλαχόμα επέλεξε να μην αλλάξει σχεδόν τίποτα στην ομάδα, δεν είχε άλλωστε και την πολυτέλεια και τα οικονομικά για να πάρει παίκτες πρώτης γραμμής. Με τον Πέρκινς να λήγει το συμβόλαιο του σε δύο χρόνια, ο Στίβεν Άνταμς θα παίρνει χρόνο συμμετοχής και είναι το στοίχημα τους Μπρουκς.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Ουέστμπρουκ είναι ο γνωστός παίκτης που ξέρουμε, ο Τζάκσον και ο Λαμπ είναι αξιόπιστες λύσεις από τον πάγκο και ο Γκόμες επίσης μετά από ένα χρόνο απουσίας, επιστρέφει κι δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει και αυτός. Ο Ντουράντ πάει για ένα ακόμα τίτλο του πρώτου σκόραρε της κανονικής περιόδου, οι Θάντερ παίρνουν την πρωτιά στην Δύση και είναι στους τελικούς της περιφέρειας.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Ουέστμπρουκ δεν βρίσκει την φόρμα του, ο Ντουράντ δείχνει να είναι πολύ μόνος του στην επίθεση και να κουράζεται, η Οκλαχόμα περνάει από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ αλλά και πάλι δεν μπορεί να φτάσει στους τελικούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Η Οκλαχόμα είναι το μεγάλο φαβορί και φέτος να πάρει την πρωτιά στην ντιβίζιον και συν της άλλης να είναι στον τελικό της Δύσης αλλά και στους τελικούς του ΝΒΑ. Είναι μία ομάδα που θα είναι από τις πιο παραγωγικές και φέτος και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει και μεγαλύτερη εμπειρία πλέον. Περιμένουμε να κάνει 55-60 νίκες στην κανονική περίοδο.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ

ΠΕΡΣΙ
33-49 ρεκόρ
Τερματίσει στην 4η θέση στην ντιβίζιον και στην 11η θέση της Δύσης.

ΡΟΣΤΕΡ
LaMarcus Aldridge – PF
Will Barton – SG
Nicolas Batum – SF
Victor Claver – SG
Allen Crabbe – SG
Joel Freeland – SF
Meyers Leonard – C
Damian Lillard – PG
Robin Lopez – C
Wesley Matthews – SF/SG
C.J. McCollum – PG/SG
Thomas Robinson – PF
Earl Watson – PG
Mo Williams – PG
Dorell Wright – SF

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Allen Crabbe (Draft)
Robin Lopez (Trade)
C.J. McCollum (Draft)
Thomas Robinson (Trade)
Earl Watson (FA)
Mo Williams (FA)
Dorell Wright (FA)

Ο Ρόμπιν Λόπεζ είναι αναμφίβολα η καλύτερη κίνηση που έκανε η ομάδα του Πόρτλαντ κατά την διάρκεια των μεταγραφών.

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
Luke Babbitt
J.J. Hickson
Jared Jeffries
Eric Maynor
Sasha Pavlovic
Ronnie Price
Nolan Smith

Η μεγαλύτερη απώλεια ήταν το Τζέι Τζέι Χίκσον, ένας από τους παίκτες που έκανε σκορ πέρσι.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ
PG – Damian Lillard
SG – Wesley Matthews
SF – Nicolas Batum
PF – LaMarcus Aldridge
C – Robin Lopez

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ
Το μεγάλο πρόβλημα του Πόρτλαντ και πέρσι ήταν ότι ήταν μία από τις λιγότερο παραγωγικές ομάδες του ΝΒΑ, με την άμυνα να μην είναι αρκετή. Φέτος η ομάδα δείχνει να έκανε αρκετές αλλά και καλές αλλαγές και πλέον να έχει τις επιθυμητές λύσεις, προκειμένου να είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψει για τα πλέι οφ. Πήρε βετεράνους παίκτες όπως οι Μο Ουίλιαμς και Ντόρελ Ράιτ, αλλά και νεαρούς παίκτες με ταλέντο όπως οι Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Τόμας Ρόμπινσον με τον πρώτο όμως να είναι τραυματίας. Επίσης με την προσθήκη του Ρόμπιν Λόπεζ αντί του Χίκσον ο προπονητής της ομάδας Τέρι Στοτς έχει στην διάθεση του ένα πιο δυνατό και πιο αθλητικό παίκτη που κάνει και πιο σκληρή την ομάδα του.

Το Πόρτλαντ πέρσι ξεκίνησε πολύ δυνατά αλλά ήρθε η 11η Γενάρη που χάνει το ματς από το Γκόλντεν Στέιτ και μετά αρχίζει η κατηφόρα με 13-33 ρεκόρ μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και μετά από ένα σημείο να μην παλεύει καν.

Φέτος περιμένει μία ακόμα καλύτερη σεζόν από τον Λίλαρντ που μπορεί να γίνει ένα από τα καλύτερα πόιντ στο ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια, ο Λα Μάρκους Όλντριτζ παραμένει ότι καλύτερο έχει η ομάδα με τον παίκτη που έχει δώσει δύο φορές το παρόν σε All-Star ήδη στην καριέρα του και ο Μπατούμ θα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους σουτέρ της ομάδας και φέτος. Το Πόρτλαντ θα είναι μία ομάδα που θα παλεύει και φέτος στην άμυνα και θα είναι πολύ πειστική σε αυτό το τομέα, στην επίθεση θα παίζει και πάλι πολύ με το σουτ και ειδικά από το τρίποντο, αλλά αυτό θα το κάνει και λίγο ομάδα ημέρας. Εντός έδρας θα είναι πολύ πειστικό, το θέμα είναι αν θα καταφέρει να είναι αποτελεσματικό και μακριά από το σπίτι του.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Λίλαρντ βελτιώνει το παιχνίδι του και άλλο, ο πάγκος δίνει λύσεις και βοήθειες στο σκοράρισμα και ανάσες στους βασικούς και η ομάδα δίνει μάχη μέχρι τέλους για να καταφέρει να πάρει την 8η θέση που θα οδηγήσει στα πλέι οφ. Το Πόρτλαντ έχει και ταλέντο και βάθος σε σχέση με πέρσι, αλλά είναι στην Δύση που από τις περσινές ομάδες που μπήκαν στα πλέι οφ μόνο οι Λέικερς δείχνουν ότι μπορεί να μην τα καταφέρουν φέτος. Και συν της άλλης θα έχει να ανταγωνιστεί και την Μινεσότα κι το Ντάλας που έμειναν εκτός 8αδας πέρσι μεν αλλά είναι εκτός με τραυματισμούς τα μεγάλα ατού τους και για αυτό δεν τα κατάφεραν.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Και φέτος το Πόρτλαντ έχει μεγάλο πρόβλημα στο να κάνει σκορ και να βρει λύσεις από τον πάγκο. Η άμυνα δεν είναι αρκετή και μετά από τον Γενάρη και πάλι, η κόπωση κάνει την εμφάνιση της και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες που κάνουν σκορ και είναι επιθετικές. Σε συνδυασμό ότι είναι στην πιο ανταγωνιστική περιφέρεια όπως είναι αυτή της Δύσης, μένει εκτός πλέι οφ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Περιμένουμε το Πόρτλαντ να κάνει 35-41 νίκες και να δίνει μάχη για να είναι στα πλέι οφ αλλά στο νήμα να μην τα καταφέρνει και να τερματίζει στην 9η θέση της Δύσης.

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ

ΠΕΡΣΙ
43-39 ρεκόρ
Τερματίσει στην 3η θέση της ντιβίζιον και στην 9η θέση της Δύσης και δεν μπήκε στα πλέι οφ.

ΡΟΣΤΕΡ
Trey Burke – PG
John Lucas III – PG
Alec Burks – SG
Brandon Rush – SG
Ian Clark – SG
Gordon Hayward – SF
Marvin Williams – SF
Richard Jefferson – SF
Derrick Favors – PF
Jeremy Evans – PF
Enes Kanter – C
Rudy Gobert – C
Andris Biedrins – C

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Trey Burke (draft)
Rudy Gobert (draft)
Ian Clark (FA)
Brandon Rush (trade)
Richard Jefferson (trade)
Andris Biedrins (trade)
John Lucas III (FA)

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
Al Jefferson (FA)
Paul Millsap (FA)
Mo Williams (FA)
Randy Foye (sign and trade)
Jamaal Tinsley (FA)
Earl Watson (FA)
DeMarre Carroll (FA)
Kevin Murphy (trade)

ΠΙΘΑΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ
Trey Burke – PG
Alec Burks – SG
Gordon Hayward – SF
Derrick Favors – PF
Enes Kanter – C

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ
Η Γιούτα είναι μία από τις ομάδες που φέτος θα είναι σε φάση αναζήτησης ή σε φάσης να χτίσει από την αρχή και με το βλέμμα στο μέλλον. Οι 4 από τους 5 πρώτους σκόρερ της ομάδας την περσινή σεζόν αποτελούν παρελθόν από το καλοκαίρι και ο λόγος για τους Αλ Τζέφερσον, Πολ Μίλσαπ, Μο Ουίλιαμς και Ράντι Φόγιε. Με τον μάνατζερ της ομάδας, Ντένις Λίντσεϊ να μην δείχνει μεγάλη διάθεση και να μην κάνει προσπάθεια να καλύψει τα κενά τους. Και είναι αληθινά πολύ νεανική ομάδα πλέον και θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες. Ο Τάιρον Κόρμπιν είναι και φέτος στον πάγκο και η αλήθεια είναι ότι και το κοινό της ομάδας τα τελευταία χρόνια ήθελε και ζητούσε να γίνει μία ανανέωση και να πάρουν νέα παιδιά την ευκαιρία τους

Ο Χέιγουορντ θα είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα, σουτάρει από μακριά, από κοντά, έχει ντράιβ αν βελτιώσει και το ριμπάουντ του μπορεί να γίνει ο νέος Κιριλένκο για την ομάδα, με την Γιούτα να ελπίζει από εκεί και πέρα ότι ο Φέιβορς θα βελτιώσει και άλλο το επιθετικό του παιχνίδι. Και συν της άλλης ο Καντέρ έχει την ευκαιρία να κάνει το ξεπέταγμα του στην σεζόν. Πέρσι η Γιούτα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε και ένα άλλο θέμα από την στιγμή που είχε 9 συμβόλαια που έληγαν και ήταν λογικό να μην έχουν το μυαλό τους μόνο στα αγωνιστικά, αλλά φέτος θα είναι απαλλαγμένη από αυτό το θέμα.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Οι Χέιγουορντ και Φέιβορς κάνουν σεζόν All Star, με τον πρώτο να είναι πολύ καλός και πάλι αν όχι βελτιωμένος από το τρίποντο, ο Καντέρ συνδυάζει δύναμη και ριμπάουντ αλλά και σκοράρισμα και ρούκι Μπιουρκ και Γκόμπερτ παίρνουν χρόνο συμμετοχής και δείχνουν ότι αξίζουν περισσότερο με τον πρώτο να βάζει υποψηφιότητα και για τον τίτλο του ρούκι της σεζόν. Η Γιούτα βελτιώνεται και αποκτά εμπειρίες αλλά δεν μπαίνει πλέι οφ και έχει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ στην λίγκα.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Έχει τραυματισμούς που είναι επιρρεπής σαν ομάδα και οι νεαροί βελτιώνονται με αργό ρυθμό και είναι μία από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα, όχι μόνο σε ρεκόρ αλλά και σε θέαμα. Η ομάδα τερματίζει στην τελευταία θέση της περιφέρειας και μάλιστα με πολύ καλό μπάσκετ που φέρνει και τον προβληματισμό στον κόσμο της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Περιμένουμε να τελειώνει την κανονική περίοδο στις 28-35 νίκες και μάλλον να τερματίζει στην τελευταία θέση στην ντιβίζιον της και στην 14-15η θέση στην Δύση. Αλλά αυτό μπορεί να μην την ενοχλήσει και τόσο από την στιγμή που θα έχει μία καλή επιλογή στα ντραφτ που θα έρθουν.

Pacific

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΟΥΟΡΙΟΡΣ

ΠΕΡΣΙ
47-35,
Κέρδισε το Ντένβερ στο πρώτο γύρο των πλέι οφ με 4-2 και στην συνέχεια αποκλείστηκε στα ημιτελικά με 4-2 σκορ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

ΡΟΣΤΕΡ
Harrison Barnes-F
Kent Bazemore-G
Andrew Bogut-C
Stephen Curry-G
Seth Curry-G
Toney Douglas-G
Festus Ezeli-C
Draymond Green-F
Andre Iguodala-G/F
David Lee-C/F
Nemanja Nedovic-G
Jermaine O’Neal-C/F
Marreese Speights-F/C
Klay Thompson-G

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Seth Curry (undrafted FA)
Toney Douglas (FA-Houston and Sacramento in 2012-13)
Andre Iguodala (sign-and-trade from Denver)
Nemanja Nedovic (1st round, 30th overall, trade from Phoenix)
Jermaine O’Neal (FA-Phoenix)
Marreese Speights (FA-Memphis and Cleveland)

Ο Αντρέ Ιγκουαντάλα που ήρθε από το Ντένβερ είναι και η μεγαλύτερη κίνηση και προσθήκη που έκανε.

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
Andris Biedrins (trade to Utah)
Jarrett Jack (FA to Cleveland)
Richard Jefferson (trade to Utah)
Carl Landry (FA to Sacramento)
Brandon Rush (trade to Utah)

Ο Τζάρετ Τζακ ήταν ένα από τα μεγάλα όπλα της περσινής ομάδας και η μεγάλη απώλεια για το Γκόλντεν Στέιτ.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ
PG – Stephen Curry
SG – Klay Thompson
SF – Andre Iguodala
PF – David Lee
C- Andrew Bogut

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ
Το Γκόλντεν Στέιτ πέρσι έκανε μία εξαιρετική σεζόν που έδωσε το παρόν στα πλέι οφ για πρώτη φορά μετά από το 2007 και συν της άλλης βρέθηκε ακόμα και πολύ κοντά στο να δώσει το παρόν στους τελικούς της περιφέρειας και δεν μπορεί να μην είναι ικανοποιημένο από την εικόνα και την πορεία του από την στιγμή που αποκλείστηκε από το Σαν Αντόνιο, τους μετέπειτα φιναλίστ των τελικών και παραλίγο πρωταθλητών. Με τον Μαρκ Τζάκσον στον πάγκο και πάλι από την πρώτη του χρονιά και το 23-43 ρεκόρ πέρσι είχε 47-35 την κανονική περίοδο αλλά το πιο σημαντικό από όλα ήταν ότι είχε αλλάξει την φιλοσοφία και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας και από εκεί που ήταν ένα σύνολο που ενδιαφερόταν μόνο για την επίθεση και το σκοράρισμα πλέον έπαιζε και άμυνα και συν της άλλης είχε ισορροπία σε περιφέρεια και φροντ λάιν.

Το Γκόλντεν Στέιτ πήρε ίσως το καλύτερο παίκτη φέτος το καλοκαίρι που ήταν διαθέσιμος μετά από τον Χάουαρντ και ο λόγος για τον Ιγκουαντάλα, ένα παίκτη που μπορεί να παίξει άμυνα, είναι καλός χειριστής και μπορεί να κάνει και σκορ και δίνει άλλο αέρα πλέον στην περιφέρεια και μπορεί να αναλάβει και ηγετικό ρόλο. Από την άλλη είχε και δύο σημαντικές απώλειες, αλλά δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς σε αυτή την ζωή, από την στιγμή που έχασε τον Τζάρετ Τζακ και τον Καρλ Λάντρι, με τον πρώτο να είναι παίκτης που άλλαζε τον ρυθμό και έδινε τρομερές λύσεις συνήθως ερχόμενος από τον πάγκο. Αλλά και ο Λάντρι ήταν ένας παίκτης που είχε 10,58 π. μ.ο από τον πάγκο σε 23,2 λεπτά που έπαιζε μ.ο.

Το βασικό θέμα πάντως για το Γκόλντεν Στέιτ δεν είναι άλλο από την υγεία του Κάρι αλλά και του Μπόγκουτ που είναι η αλήθεια ότι και με τους δύο έχει θέματα αλλά και οι δύο είναι παίκτες κλειδιά για την ομάδα. Ο Κάρι από πέρσι ήδη από ένας παίκτης που ήταν γνωστός σαν σκόρερ έγινε ένα από τα καλύτερα γκαρντ στην λίγκα και ο Μπόγκουτ είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει άλλη ώθηση στο παιχνίδι της ομάδας μέσα από το καλάθι και δεν πρέπει να ξεχνάμε και ο λόγος που πριν από δύο χρόνια είχε δώσει τον Έλις στο Μιλγουόκι. Από εκεί και πέρα από την περσινή σεζόν φυσικά δεν ξεχνάμε την τρομερή χρονιά που έκανε ο Λι με τον παίκτη να δίνει το παρόν και στο All Star Game και είναι και αυτός ένας κρίκος σημαντικός για το τι θα κάνει φέτος η ομάδα. Από εκεί και πέρα αυτό που δείχνει φέτος η ομάδα είναι ότι και σουτ θα έχει και παίκτες διαφορετικούς που θα μπορέσουν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο και ύψος και ψηλά κορμιά και εμπειρία και συν της άλλης και βάθος στον πάγκο του παρά τις πολλές αλλαγές. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα φτερά έχει τον Τόμπσον και τον Μαρνς που είναι εξαιρετικοί παίκτες και από αυτούς που έκαναν την διαφορά πέρσι επίσης.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Η ομάδα παρά την απώλεια του Μαλόουν παίζει καλή άμυνα και φέτος, ο Ιγκουαντάλα, ο Ντάγκλας και ο Σπρέιτς συγχωνεύονται αμέσως στην ομάδα και προσφέρουν αυτά που όλοι περιμένουν από αυτούς με τον Μπαρνς πλέον να παίζει τον ρόλο του 6ου παίκτη. Οι Κάρι και Τόμπσον κάνουν την σεζόν που έκαναν και πέρσι, ο Μπόγκουτ είναι υγιής, ο Τζάκσον μπορεί να εφαρμόσει ανάλογα με το παιχνίδι είτε κοντά σχήματα, με Τόμπσον και Ιγουαντάλα ή Μπαρνς μέσα ή πιο ψηλά με Λι και Μπόγκουτ ταυτόχρονα και η ομάδα παλεύει μαζί με τους Κλίπερς για την πρωτιά στην ντιβίζιον και τερματίζει για πρώτη φορά μετά από το 1992 στην πρώτη 4αδα της Δύσης.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Το κενό του Τζακ και Λάντρι και η χημεία που είχαν είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, ο Μπαρνς από τον πάγκο δεν μπορεί να προσφέρει, η ομάδα δεν είναι πειστική στην άμυνα και ο Ντάγκλας δεν βοηθάει, ο Κάρι έχει θέματα με τον αστράγαλο του και πάλι και ο Μπόγκουτ δεν μπορεί να βρει ρυθμό λόγω τραυματισμών, το Γκόλντεν Στέιτ παλεύει για να μπει στα πλέι οφ και αποκλείεται από τον πρώτο γύρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Περιμένουμε το Γκόλντεν Στέιτ να είναι στις 46-54 νίκες και να τερματίζει μέσα στην πρώτη 4αδα στην Δύση ή οριακά εκτός αυτής, περνάει από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ και ανάλογα με τον αντίπαλο του παλεύει για να είναι στους τελικούς της περιφέρειας του.

Λ.Α ΚΛΙΠΕΡΣ

ΠΕΡΣΙ
56-26 ρεκόρ
Πήρε την πρώτη θέση στην ντιβίζιον.
Από τις μεγάλες απογοητεύσεις, αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

ΡΟΣΤΕΡ
Matt Barnes –SF
Reggie Bullock – SG
Darren Collison – PG
Jamal Crawford – SG
Jared Dudley – SG-SF
Willie Green – SG
Blake Griffin – PF
Ryan Hollins – C
DeAndre Jordan – C
Byron Mullens – C
Chris Paul – PG
J.J. Redick – SG
Maalik Wayns – G

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Coach Doc Rivers (acquired from Boston)
G Darren Collison (FA)
F Jared Dudley (Trade)
C Byron Mullens(FA)
G J.J. Redick (sign-and-trade)
F Reggie Bullock (Draft)

Αν εξαιρέσουμε ότι τον Κρις Πολ τον είχε και κατάφερε να τον κρατήσει στην ομάδα, τότε η καλύτερη κίνηση που έκανε ήταν αυτή του Τζέι Τζέι Ρέντικ, αλλά συνολικά αναμφίβολα η καλύτερη κίνηση συνολικά ήταν που προσέλαβε τον Ντοκ Ρίβερς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
G Eric Bledsoe
F Caron Butler (traded to Phoenix)
G Chauncey Billups (signed with Detroit)
DaJuan Summers (waived)
C/F Ronny Turiaf (signed with Minnesota)

Ο Έρικ Μπλέντσο είναι η μεγαλύτερη απώλεια που είχαν οι Κλίπερς φέτος.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ
PG – Chris Paul
SG – J.J. Redick
SF – Matt Barnes
PF – Blake Griffin
C – DeAndre Jordan

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ
Οι Κλίπερς τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι είναι η μεγάλη δύναμη στο Λ.Α και όχι οι Λέικερς,. Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του Λ.Α κάθε χρόνο δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι στην κανονική περίοδο δεν έχει κανένα πρόβλημα και τα πάει σχεδόν εξαιρετικά, αλλά από εκεί και πέρα έχει μεγάλο πρόβλημα στο να προσχωρήσει στα πλέι οφ, που εκεί είναι η ουσία όμως.

Η ομάδα με τον Ντελ Νέγκρο στον πάγκο είχε σε δύο χρόνια 96-52 ρεκόρ και πέρσι πήρε την πρωτιά στην ντιβίζιον για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, αλλά δεν κατάφερε και πάλι να προσχωρήσει στα πλέι οφ. Αυτός ήταν και ο λόγος που έφερε πριν από δύο χρόνια η ομάδα του Λ.Α και τον Κρις Πολ όμως και ο λόγος που τον κράτησε και φέτος.

Ετσι έκρινε ότι με τον Ντελ Νέγκρο δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και για αυτό έφερε ένα προπονητή που έχει πάρει τίτλο και είναι και λάτρης της άμυνας και ξέρει να χειριστεί παίκτες που κάνουν πρωταθλητισμό. Ο λόγος για τον Ντοκ Ρίβερς με τον οποίο η Βοστόνη είχε πάρει τον τίτλο το 2008. Η ομάδα έχασε βασικούς και σημαντικούς παίκτες όπως είναι οι Μπλέντσο και Μπάτλερ, αλλά από την άλλη πήρε ένα πολύ καλό σουτέρ όπως είναι ο Ρέντικ και τον βετεράνο Τζάρεντ Ντάντλεϊ. Και το Λ.Α δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει συμβόλαια πλέον για τον Γκρίφιν και τον Κρις Πολ που έχουν συνολικά αξία 200 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το θέμα του Ρίβερς είναι να πείσει την ομάδα και να παίζει άμυνα, κάτι που έχει γίνει από πέρσι πάντως, αλλά το πιο σημαντικό τον Ντε Άντρε Τζόρνταν ότι πρωτίστως πρέπει να είναι ένας παίκτης που θα παίζει μέσα στην ρακέτα, θα την θωρακίζει και θα καθαρίζει τα ριμπάουντ και θα γίνει ένα φόβητρο σαν τον Γκαρνέτ στην Βοστόνη.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Γκρίφιν γίνεται ο ηγέτης που περιμένει η ομάδα και ο σούπερ σταρ και όχι απλά σταρ, ο Τζόρνταν καταλαβαίνει ότι είναι συμπλήρωμα σε αυτή την ομάδα και δεν μπορεί να είναι το πρώτο βιολί και παίζει την άμυνα που θέλει ο προπονητής του, βελτιώνει και το 38,6% που είχε πέρσι στις βολές, ο Πολ είναι απλά ο γνωστός Πολ, η ομάδα παίζει άμυνα και ο Ρίβερς καταφέρνει να περάσει την νοοτροπία του νικητή στην ομάδα και οι Κλίπερς γίνονται ομάδα πρωταθλητισμού και στα πλέι οφ και φτάνει στον τελικό της περιφέρειας και στον τελικό του ΝΒΑ.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Η απώλεια του Μπάτλερ και του Μπλέντσο τελικά αποδεικνύεται ότι είναι πολύ σημαντικές, ο Γκρίφιν συνεχίζει να έχει πρόβλημα με τραυματισμούς κι δεν μπορεί να κάνει το σκορ που όλοι περιμένουν, ο Τζαμάλ Κρόφορντ δεν μπορεί να είναι δημιουργικός και ο Ρέντικ δεν βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, ο Ρίβερς όπως και με τον Ρόντο δεν κοιτάζονται καν στα μάτια, οι Κλίπερς περνάνε στα πλέι οφ, αλλά και πάλι αποτυγχάνουν είτε από τον πρώτο γύρο, είτε στον δεύτερο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Περιμένουμε τους Κλίπερς να κάνουν 53-59 νίκες στην κανονική περίοδο, παίρνουν και πάλι την πρωτιά στην ντιβίζιον τους και αυτή την φορά προχωράνε στα πλέι οφ και φτάνουν μέχρι τους τελικούς της Δύσης. Εκεί όλα είναι ανοιχτά και ανάλογα με τον αντίπαλο για το αν μπορούν να προσχωρήσουν παραπέρα.

Λ.Α ΛΕΪΚΕΡΣ

ΠΕΡΣΙ
45-37 ρεκόρ
Τερμάτισε στην 3η θέση στην ντιβίζιον και στην 7η θέση της Δύσης.
Έχασε με σουίπ και αποκλείστηκε με 4-0 από το πρώτο γύρο των πλέι οφ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

ΡΟΣΤΕΡ
Steve Blake – PG
Kobe Bryant – SG
Jordan Farmar – PG
Pau Gasol – PF
Elias Harris – SF
Jordan Hill – C
Wesley Johnson – SG
Chris Kaman – C
Ryan Kelly – SF
Jodie Meeks – SG
Steve Nash – PG
Robert Sacre – C
Nick Young – SG/SF

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Nick Young (FA)
Wesley Johnson (FA)
Chris Kaman (FA)
Ryan Kelly (2nd round, 48th overall)
Elias Harris (Undrafted FA)
Jordan Farmar (Turkey)

Πολλές και εντυπωσιακές κινήσεις δεν έκανε το Λ.Α, ο Κρις Κέιμαν είναι αυτός που κερδίζει τον τίτλο της πιο σημαντικής προσθήκης, αφού θα είναι ίσως κλειδί την παρουσία του μέσα από το καλάθι.

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
Dwight Howard (FA-Houston), Antawn Jamison (FA), Earl Clark (FA-Cleveland), Chris Duhon (FA), Devin Ebanks (FA), Andrew Goudelock (Russia), Darius Morris (FA), Metta World Peace (Amnesty Clause)
Αν και ποτέ δεν έπαιξε αυτό που μπορούσε και δεν πρόσφερε αυτά που όλοι περίμεναν η μεγαλύτερη απώλεια είναι αυτή του Ντουάιτ Χάουαρντ, αλλά και του Μετά Πις δεν είναι σημαντική απώλεια, αφού η σκληράδα του θα λείψει από τους Λέικερς.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ
PG – Steve Nash
SG – Kobe Bryant
SF – Nick Young
PF – Pau Gasol
C – Chris Kaman

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ
Πέρσι οι Λέικερς ξεκίνησαν σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για να πάρουν τον τίτλο και πάλι στο ΝΒΑ, αλλά μπηκαν με πολύ άγχος στην τελικά 8αδα της Δύσης για να είναι στα πλέι οφ και εκεί αποκλείστηκαν πανεύκολα από τους Σπερς με σουίπ στον πρώτο γύρο. Αλλά όλα αυτά ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα, από την στιγμή που στην κανονική περίοδο είχαν συμβεί όλα. Ο Νας τραυματίστηκε από νωρίς και άργησε να μπει στην ομάδα και να προσφέρει ουσιαστικά, ο Κόμπε έφαγε τον προπονητή από νωρίς και από εκεί και πέρα ο Τζιμ Μπας αναγκάστηκε να πάρει μία απόφαση για τον προπονητή που θα αναλάμβανε, δεν περίμενε τον γαμπρό του Φιλ Τζάκσον και τελικά έδωσε τα ηνία στον Μάικ Νταντόνι, που είναι αμφιλεγόμενο κατά πόσο ταιριάζει σε αυτή την ομάδα, μετά ο Μπας πέθανε, με την ομάδα να έχει να λύσει και τα κληρονομικά και την διάδοχη κατάσταση πέρα από τα αγωνιστικά. Ο Χάουαρντ επίσης είχε προβλήματα τραυματισμών, δεν κατάφερε να τα βρει ποτέ με τον Κόμπε Μπράιαντ, μετάνιωσε από νωρίς για την απόφαση του να προτιμήσει το Λ.Α, ο Γκασόλ και πάλι δέχθηκε κριτική από τον Κόμπε και δεν είχε τον ρόλο που είχε πριν από δύο χρόνια στην ομάδα και αυτός ήταν δυσαρεστημένος.

Με τον Νταντόνι να μένει στο τιμόνι, πήρε ένα παίκτη σαν τον Νικ Γιανγκ, που παίζει στο φτερό και έχει και το σουτ από την περιφέρεια, που είναι βασικό συστατικό για όλες τις ομάδες του Νταντόνι. Ο Γκασόλ, δεν τον συμπαθεί και τόσο ο Νταντόνι, είναι και φέτος ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά, μέσα από το καλάθι πλέον αλλά και εδώ θα έχουμε ένα ακόμα θέμα, με τον Ισπανό να είναι μάλλον στην τελευταία του χρονιά με την ομάδα του Λ.Α.

Το Λ.Α έχει κάνει μία προσπάθεια να γίνει πιο νεανικό και πιο γρήγορο, αλλά από την άλλη δεν είναι και τόσο πολύ βελτιωμένο. Έχει και πάλι πρόβλημα με το βάθος και τις επιλογές που έχει από τον πάγκο. Ο Φάρμαρ που άφησε την Εφές για να επιστρέψει στο Λ.Α θα έχει ενεργό ρόλο στην περιφέρεια μαζί με τον Μπλέικ, με τον παίκτη να έχει και καλές σχέσεις τόσο με τον Κόμπε όσο και με τον Γκασόλ και να παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Κόμπε επιστρέφει υγιής και χωρίς κανένα πρόβλημα και ο Νας επίσης καταφέρνει να παίξει 60-65 παιχνίδια στην κανονική περίοδο, ο Νταντόνι κάνει ανακωχή με τον Γκασόλ και το ίδιο και ο Κόμπε μαζί με τον Ισπανό, η άμυνα είναι και πάλι η τρύπα με κοντά 96-100 π. μ.ο παθητικό αλλά οι Λέικερς σκοράρουν και παίζουν το επιθετικό μπάσκετ που θέλει ο προπονητής τους, που δεν κατάφερε να το εφαρμόσει στους Νικς. Η ομάδα φτάνει στις 50-55 νίκες και μπαίνει στα πλέι οφ που βρίσκει το Χιούστον στο πρώτο γύρο και τον Χάουαρντ, το αποκλείει αλλά μετά δεν μπορεί να προχωρήσει.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Με τα βαριά συμβόλαια να λήγουν το καλοκαίρι, με τον Κόμπε και τον Νας να έχουν προβλήματα με τραυματισμούς και με πολλά εσωτερικά προβλήματα η σεζόν είναι ανάλογη με την περσινή με τον Νταντόνι να αμφισβητείται ακόμα και από τον Κούπτσακ που τον στήριξε πέρσι και οι Λέικερς μπαίνουν στο τέλος στα πλέι οφ ή μένουν εκτός από αυτά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Οι Λέικερς μάλλον θα κλείσουν μία εποχή με όσο πιο πολύ γίνεται ψηλά το κεφάλι. Κάνουν 42-48 νίκες και μπαίνουν σαν 7οι ή 8οι στα πλέι οφ και ανάλογα με τον αντίπαλο παλεύουν για να περάσουν αλλά αποκλείονται και πάλι από νωρίς και έρχεται το νέο χτίσιμο τους από το επόμενο καλοκαίρι και με νέο προπονητή στο τιμόνι και ίσως ακόμα και χωρίς Κόμπε Μπράιαντ.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ

ΠΕΡΣΙ
25-57 ρεκόρ.
Τελευταία θέση στην ντιβίζιον και το χειρότερο ρεκόρ και στην τελευταία θέση της Δύσης.

ΡΟΣΤΕΡ
Michael Beasley – SF
Eric Bledsoe – PG
Shannon Brown – SG
Caron Butler – SF
Goran Dragic – PG
Channing Frye – PF
Diante Garrett – PG
Archie Goodwin – SG
Marcin Gortat – C
Gerald Green – SG
Malcolm Lee – SG
Alex Len – C
Kendall Marshall – PG
Marcus Morris – PF
Markieff Morris – PF
Alex Oriakhi – SF
Miles Plumlee – PF
P.J. Tucker – SF

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Eric Bledsoe (Trade), Caron Butler (Trade), Archie Goodwin (Draft), Gerald Green (Trade), Malcolm Lee (Trade), Alex Len (Draft), Alex Oriakhi (Draft), Miles Plumlee (Draft).
Ο Έρικ Μπλέντσο είναι η καλύτερη προσθήκη της ομάδας του Φοίνιξ, με τον παίκτη να έρχεται από μία πολύ καλή σεζόν από τους Κλίπερς.

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
Jared Dudley, Hamed Haddadi, Wesley Johnson, Jermaine O’Neal, Luis Scola.
Ο Αργεντινός Λουίς Σκόλα είναι η μεγαλύτερη απώλεια για την ομάδα του Φοίνιξ.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ
PG – Eric Bledsoe
SG – Goran Dragic
SF – Caron Butler
PF – Markieff Morris
C – Marcin Gortat

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ
Η μετά Στιβ Νας εποχή ήταν πολύ πιο δύσκολη από ότι και το ίδιο περίμενε, με το Φοίνιξ να τελειώνει με το χειρότερο ρεκόρ στην λίγκα και με το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του και συν της άλλης έχασε τους τρεις από τους 6 καλύτερους σκόρερ. Άφησε ελεύθερο τον Μπίσλεϊ, αντάλλαξε τον Σκόλα στην Ιντιάνα και τον Ντάντλεί στους Κλίπερς. Το δίδυμο του Ντράγκιτς με τον Μπλέντσο είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα από τα πιο υποτιμημένα δίδυμα στην περιφέρεια φέτος, αφού έχουμε να κάνουμε με δύο περιφερειακούς παίκτες που είναι και κοντοί σε σχέση με τους αντιπάλους τους και αυτό θα έχει ένα ενδιαφέρον φέτος στον τρόπο που θα αμύνεται το Φοίνιξ.

Ετσι πειραματίζεται και φέτος και ψάχνει να βρει την νέα του ταυτότητα, με τον νέο τζένεραλ μάνατζερ τον Ράιαν ΜακΝτόναφ προσπαθεί και αυτός να φτιάξει την ομάδα που θέλει. Ο Σκόλα ήταν απώλεια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πήρε σαν αντάλλαγμα ντραφτ

Από την άλλη ο Ντράγκιτς μπορεί να μην είναι Νας και ούτε να γίνει, αλλά πέρσι ήταν ο πρώτος σε πόντους, σε ασίστ και σε κλεψίματα για την ομάδα του. Υπάρχει ένας λόγος λοιπόν επιπλέον να αγοράζει σε μία ακόμα δύσκολη σεζόν ο κόσμος εισιτήρια, από την στιγμή που το δίδυμο της περιφέρειας είναι αρκετά ιντριγκαδόρικο. Το Φοίνιξ δείχνει να έχει κάθε λόγο και φέτος να τερματίσει με ακόμα χειρότερο ρεκόρ από την στιγμή που τα ντραφτ του 2014 έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ ταλέντο και για μία ομάδα που χτίζει από την αρχή τέτοιες ευκαιρίες θέλει να αρπάζει.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Καλύτερο σενάριο από το να έχει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ και φέτος δεν μπορεί να σκεφτούμε. Το μόνο που μπορεί να κυλήσει καλά είναι το δίδυμο Μπλέντσο και Ντράγκιτς να δείξει ότι έχει και παρόν και μέλλον, ο Γκορτάτ καταφέρνει να βρει και πάλι το καλό του πρόσωπο και το πιο σημαντικό ένα παίκτη που να μπορέσει να τον εκμεταλλευτεί όπως ο Νας και να τον απογειώσει. Και η ομάδα να έχει την δυνατότητα να πάρει παίκτες με πολύ ταλέντο στα ντραφτ που θα απογειώσουν την ομάδα τα επόμενα χρόνια.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Δεν μπορεί να υπάρξει άσχημο σενάριο για αυτή την ομάδα από την στιγμή που ακόμα και όλα να της πάνε καλά σε μία περιφέρεια όπως είναι η Δύση που έχει μεγάλο ανταγωνισμό το ίδιο το Φοίνιξ δεν δείχνει ικανό να μείνει κοντά στο να παλέψει να πάρει την 8η θέση στην περιφέρεια και να είναι στα πλέι οφ. Οι τραυματισμοί και να πρέπει να διαλέξει σε ένα εκ των Μπλέντσο και Ντράγκιτς μετά το τέλος της χρονιάς είναι το πιο άσχημο σενάριο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Περιμένουμε να κάνει 18-25 νίκες και να τερματίζει και πάλι στην τελευταία θέση της ντιβίζιον του και στην τελευταία θέση της Δύσης.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ

ΠΕΡΣΙ
28-54 ρεκόρ
Τερματίσει στην 4η θέση στην Πασίφικ και στην 13η θέση στην Δύση.

ΡΟΣΤΕΡ
Cousins – PF/C
Jimmer Fredette – PG
Chuck Hayes – PF
James Johnson – SF
Carl Landry – PF
Luc Richard Mbah a Moute (MbAM) – SF
Ray McCallum – PG
Ben McLemore – SG
Travis Outlaw – SF
Patrick Patterson – PF
John Salmons – SF
Isaiah Thomas – PG
Jason Thompson – PF/C
Marcus Thornton – SG
Greivis Vasquez – PG in the Western Conference

ΗΡΘΑΝ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Carl Landry (FA)
MbAM (trade)
Ray McCallum (draft)
Ben McLemore (draft)
Greivis Vasquez (acquired in Tyreke Evans sign-and-trade)

Δεν έκανε πολλές κινήσεις φέτος το Σακραμέντο ένας εκ των Λάντρι ή Βάσκεζ μπορεί να κερδίσει τον τίτλο της καλύτερη προσθήκης, τον μοιράζουμε και στους δύο.

ΕΦΥΓΑΝ/ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ