Δέχθηκε έντονη κριτική μετά τους χαμένους τελικούς του 2011 (απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς), λοιδορήθηκε για την “άγευστη” παρουσία του στην τέταρτη περίοδο των ντέρμπι, αλλά η απάντηση του ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν… αποστομωτική. Ο “Βασιλιάς” οδήγησε τους Μαϊάμι Χιτ στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου τους, ενώ αναδείχθηκε MVP των τελικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Όπως λέει και ο ίδιος: “Ήρθα εδώ για να κατακτήσω πρωταθλήματα και να είμαι ικανός να κάνω το back to back. Δύο πρωταθλήματα σε τρία χρόνια είναι, μέχρις στιγμής, κάτι απίστευτο”, ενώ μετά από ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την σκληρή κριτική που δέχεται, είπε:

“Είμαι ο ΛεΜπρον Τζέιμς από το Άκρον του Οχάιο. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε καν να βρίσκομαι εδώ. Αυτό είναι αρκετό. Κάθε βράδυ πηγαίνω στα αποδυτήρια και βλέπω τη φανέλα με το Νο6 που γράφει “Τζέιμς”. Είμαι ευλογημένος! Επομένως, ό,τι λέγεται για μένα εκτός παρκέ, απλά δεν με ενδιαφέρει. Δεν με απασχολεί στο ελάχιστο”.

Τέλος, ο Έρικ Σπόελστρα κατέληξε πλέκοντας το εγκώμιο του ηγέτη της ομάδας του: “Ήταν η ώρα του. Πάντα εμφανίζεται όταν πρέπει, όταν ο ανταγωνισμός είναι σκληρός“.

Επόμενος στόχος του “Βασιλιά“; Μα φυσικά το… Three Peat! Τόσο απλά!