Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στη ζωή του. Αληθινά δύσκολες. Η οικογένειά του πάλευε με νύχια και με δόντια στην Ελλάδα για να τα φέρει βόλτες και πολλές φορές δεν είχε καν τα απαραίτητα για να ζήσει. Μετά το Game 3  των τελικών της Ανατολής, όπου οι Μπακς έχασαν από τους Ράπτορς (μείωσαν στην σειρά σε 2-1) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε αν είναι απογοητευμένος επειδή δεν έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ο Ελληνας παίκτης του Μιλγουόκι εξήγησε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το γιατί δεν τον έχει πάρει από κάτω με την εικόνα του στον 3ο τελικό.

Ο «Greek Freak» εξήγησε γιατί δεν μπορεί να είναι απογοητευμένος από την απόδοσή του σε ένα ματς, θυμίζοντας πράγματα που έχει περάσει και δείχνοντας ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή για τα βάφει μαύρα κάποιος: «Είμαι ο Γιάννης. Όσα έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου όπως να στέλνω χρήματα στην οικογένειά μου, να στέλνω τα αδέρφια μου σε ιδιωτικά σχολεία και να βοηθάω την οικογένειά μου στην Ελλάδα και τη Νιγηρία. Να είμαι απογοητευμένος για ένα παιχνίδι; Θα ήμουν απογοητευμένος μόνο αν… αισθανόμουν απογοητευμένος επειδή δεν έπαιξα καλά σε ένα ματς».