Ο πρώην κομισάριος, Ντέιβιντ Στερν, σχολίασε την απόφαση των Νετς να ξεκουράσουν παίκτες στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, επηρεάζοντας τη ροή του πρωταθλήματος.

Η  αφορμή για αυτά που είπε ο πρώην κομισάριος ήταν ότι η ομάδα του Μπρούκλιν ήταν αδιάφορη στο τελευταίο ματς της regular season και απέναντι στους Σικάγο Μπουλς που «καίγονταν» για τη νίκη. Ουσιαστικά ξεκούρασαν τρία βασικά τους στελέχη (Λόπεζ, Λιν και Μπούκερ), έχασαν και στέρησαν από τους Μαϊάμι Χιτ τη συμμετοχή στην postseason.

Όλα αυτά ”βρίσκουν” αντίθετο τον πρώην κομισάριο, Ντέιβιντ Στερν, που με δηλώσεις του αντέδρασε στην συγκεκριμένη κίνηση:

«Δεν έχω ιδέα τι πραγματικά σκέφτονταν οι ιθύνοντες των Νετς και ξεκουράσαν τόσους βασικούς σε ένα ματς», τόνισε αρχικά στο «USA Today Sports» και συνέχισε:

«Αν παίζεις σε ένα παιχνίδι με βαρύτητα, αυτό έχει επιπτώσεις και πρέπει να αγωνίζεσαι αναλόγως. Δεν τα πάνε καθόλου καλά, έχουν το χειρότερο ρεκόρ στην λίγκα, αλλά είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στο ματς με το Σικάγο. Εκείνοι αποφάσισαν να κρατήσουν στον πάγκο όλους τους βασικούς τους; Αλήθεια; Είναι ασυγχώρητο για μένα. Δεν νομίζω πως ο κομισάριος μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Πραγματικά όμως είναι ντροπή για τους Μπρούκλιν Νετς», υποστήριξε ο έμπειρος παράγοντας.