Την ευθύνη για την αποχώρηση του Ρέι Άλεν από τη Βοστόνη πήρε ο Ντοκ Ρίβερς μέσω συνέντευξης που έδωσε σε αμερικανικά Μέσα. Ο προπονητής των Σέλτικς εξήγησε πως οι κακές σχέσεις του Άλεν με τον Ρόντο και η ελευθερία κινήσεων που είχε δώσει ο Ρίβερς στον δεύτερο ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Άλεν στην πόρτα της εξόδου.

“Ο κόσμος μπορεί να μιλάει για τον Ρόντο, ωστόσο ο λόγος που έφυγε ήταν πιο πολύ εγώ. Εγώ έδωσα στον Ρόντο τη μπάλα, εγώ αποφάσισα ότι ο Ρόντο έπρεπε να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα παιδιά άρεσε αυτό. Ο Ρέι σίγουρα δεν το λάτρεψε” είπε αρχικά και συνέχισε: “Σκεφτείτε όλα αυτά που είπε ο Άλεν όταν έφυγε, ότι θέλει να είναι μέρος της επίθεσης πιο πολύ… Ολα αυτά τα είπε για τον Ρόντο. Εγώ τα άκουσα και λέω ότι δεν είναι λάθος του Ρόντο.

Αυτό ήθελα να κάνει και αυτό έπρεπε να κάνει. Αυτή είναι η ικανότητά του. Είναι ο καλύτερος πασέρ στο πρωτάθλημα, έχει την καλύτερη αίσθηση. Δεν είναι σπουδαίος σουτέρ, οπότε χρειάζεται τη μπάλα στα χέρια του για να είναι αποδοτικός. Και αυτό ενόχλησε τον Ρέι, όπως και το ότι δεν ξεκινούσε βασικός στους αγώνες“.

Ωστόσο ο Ρίβερς σημείωσε πως: “Πάντοτε λέω στους παίκτες μου: εάν κάνω λάθος, κάποιος από εσάς θα μου το πει. Ωστόσο, ούτε ένας παίκτης δεν μου είπε ποτέ: δεν νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσεις τον Μπράντλεϊ“, ενώ για την απόφαση του Άλεν να υπογράψει στο Μαϊάμι ο Ρίβερς είπε: “Νευρίασα μαζί του για τους λόγους που έφυγε, όχι επειδή πήγε στο Μαϊάμι“.