Οι Σέλτικς επικράτησαν με 123-111 των Ουίζαρντς στο «TD Garden»  και έγραψαν το 1-0 στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση.

Παρά το τραγικό ξεκίνημα(0-18),οι παίκτες του Μπράντ Στίβενς κατάφεραν με την βοήθεια του πάγκου( Όλινικ,Σμαρτ,Ροζίερ) να φτάσουν κοντά στο σκορ και μάλιστα ισοφάρισαν λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου το οποίο βρήκε τους πρωτευουσιάνους μπροστά με 64-59. Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό, είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα,ανέτρεψαν την εις βάρους τους διαφορά και πήραν κεφάλι στο σκορ με 95-80. Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Σκοτ Μπρουκς πλησίασαν στο -7 αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω με τους «κέλτες» να παίρνουν την νίκη με 123-111.

Κορυφαίος για την Σέλτικς ήταν ο Τόμας με 33π.,9 ασίστ με 47.8% στα σουτ που επιχείρησε. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κράουντερ με 24π έχοντας 6/8 τρίποντα ενώ για λίγο δεν πέτυχε triple double o Χόρφορντ ο οποίος μέτρησε 21π.,9 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Για τους «μάγους»,ο Μπιλ είχε 27π. με 4 ριμπάουντ ενώ με double double τελείωσε ο Ουόλ ο οποίος είχε 20π. και 16 ασίστ. Το επόμενο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τρίτη και πάλι στην έδρα των Σέλτικς