Στο πρώτο χρονικά αγώνα, οι Νετς εμφανίστηκαν έτοιμοι να κάνουν την ζημιά από το πρώτο παιχνίδι επικρατώντας των Σίχερς στην Φιλαντέλφια με 102-111. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν εκτός τόπου και χρόνου και μετά την 1η περίοδο δεν κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ, ενώ η εξαιρετική άμυνα των Νετς δεν άφησε κανένα περιθώριο στους 76ers. Για τους φιλοξενούμενους, ο Ράσελ ξεκίνησε «κρύος» αλλά στο 2ο μέρος βρήκε τα πατήματα του και πέτυχε 26 πόντους, ενώ Ντινγουίντι και Λεβέρτ πέτυχαν από 18 και 23 πόντους αντίστοιχα. Για τους τραγικούς Σίξερς, για τους οποίους αγωνίστηκε τελικά ο εξαιρετικά αμφίβολος Τζοέλ Εμπίντ, ο μόνος που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο Τζίμι Μπάτλερ με 36 πόντους και 9 ριμπάουντ,ενώ ο Εμπίντ αγωνίστηκε 24 λεπτά έχοντας 22 πόντους και 15 ριμπάουντ. Να τονίσουμε εδώ, ότι υπήρξε περιστατικό, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τον Αμίρ Τζόνσον να έχει κινητό στον πάγκο της ομάδας του, ενώ οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Wells Fargo Center γιούχαραν τους Σίξερς.

Κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν και οι Ράπτορς, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα με 101-104 από τους Μάτζικ. Έτσι, οι Καναδοί συνέχισαν το κάκιστο ρεκόρ τους σε πρώτα παιχνίδια playoff(2-16), ενώ βρέθηκαν και με 16 πόντους πίσω στο 2ο δωδεκάλεπτο, πριν καταφέρουν με την πρωταγωνιστές τους Λέοναρντ και Σιάκαμ να επιστρέψουν. Από την άλλη, οι Μάτζικ έφυγαν με την νίκη από το πρώτο παιχνίδι με το τρίποντο του εκπληκτικού Όγκουστιν με 3,5’’ να απομένουν. Στην συνέχεια, ο Λέοναρντ προσπάθησε να απαντήσει με τρίποντο από την κορυφή αλλά αστόχησε με αποτέλεσμα οι Καναδοί να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο από το 1ο παιχνίδι. Για τους νικητές, ο Όγκουστιν είχε 25 πόντους με 9-13 σουτ, ενώ ο Φουρνιέρ πρόσθεσε 16. Για τους γηπεδούχους, ο Λέοναρντ είχε 25 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Σιάκαμ πέτυχε 24 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ.

Ο Στέφεν Κάρι οδήγησε την τους Ουόριορς στην νίκη με 121-104 επί των Κλίπερς σε ένα παιχνίδι που υπήρξε αρκετή ένταση με τους Μπέβερλι και Ντουράντ να αποβάλλονται με τεχνικές ποινές, ενώ μία δέχθηκε και ο Ντανίλο Γκαλινάρι. Για τους πρωταθλητές, που έκαναν το πρώτο μικρό βήμα για το three-peat, ο Κάρι πέτυχε 38 πόντους έχοντας επίσης 15 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Μάλιστα,ο ηγέτης των «πολεμιστών» πέτυχε 8 τρίποντα ξεπερνώντας τον Ρέι Άλεν στην κορυφή με τα περισσότερα σε postseason. Οι Κλίπερς από την άλλη δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε ρυθμό το Γκόλντεν Στείτ με πρώτο σκόρερ για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς να αναδεικνύεται ο Χαρέλ με 26 πόντους.

Το Ντένβερ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την έδρα του γνωρίζοντας την ήττα από τους Σπερς με 96-101. Το παιχνίδι ήταν θρίλερ στα τελευταία λεπτά με τον Ουάιτ να κάνει ένα κομβικό κλέψιμο με 1,3’’ να απομένουν και αφού ο Όλντριτζ είχε ευστοχήσει σε δυο βολές και γραπώσει τον ριμπάουντ στο χαμένο σουτ του Μάρεϊ που θα έδινε το προβάδισμα στο Ντένβερ. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Ντεμάρ ΝτεΡόζαν που τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ με τον Ντέρικ Ουάιτ να προσθέτει 16 πόντους με 5 ασίστ. Για τους Νάγκετς, που στοίχισε η απειρία τους σε ειδικές καταστάσεις στα playoff, ο Χάρις είχε 20 πόντους, ενώ ο Γιόκιτς έκανε ένα αθόρυβο τριπλ-νταμπλ με 10 πόντους, 14 ασίστ και 14 ριμπάουντ.

 

Φιλαντέλφια 76ers- Μπρούκλιν Νετς 102-111 (0-1)

 

Τορόντο Ράπτορς- Ορλάντο Μάτζικ 101-104 (0-1)

 

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς- Λος Άντζελες Κλίπερς 121-104 (1-0)

 

Ντένβερ Νάγκετς- Σαν Αντόνιο Σπερς 96-101 (0-1)

Tags:
NBA playoffs