Τις υπηρεσίες του Μανού Τζινόμπιλι για τον επόμενo μήνα θα στερηθούν οι Σπερς, αφού ο Αργεντινός γκαρντ υποβλήθηκε σε επέμβαση στους όρχεις… Ο 38χρονος Τζινόμπιλι χτύπησε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων στο ματς εναντίον των Πέλικανς και αποχώρησε από το παρκέ με πόνους. Κανένας συμπαίκτης του δεν φαντάστηκε αρχικά το μέγεθος του προβλήματος ή την πιθανότητα της αναγκαίας επέμβασης.

Εκτός αγώνων, αλλά για μία περίπου εβδομάδα, θα μείνει και ο Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Ο γκαρντ των Πίστονς απουσίασε και από τη νίκη επί των Νικς, τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/2) και ο κόουτς Σταν Βαν Γκάντι δεν μπορεί να υπολογίζει στους 14,6π. πουσκοράρει φέτος κατά μ.ό. o “KCP”.

Στο μεταξύ, ο Μπλέικ Γκρίφιν των Κλίπερς, που θα μείνει εκτός για 4-6 εβδομάδες λόγω κατάγματος στο δεξί χέρι έπειτα από… γροθιά σε υπάλληλο των «Κλιπς»(!), εντοπίστηκε από κάμερα του δικτύου ΤΜΖ και το πονεμένο χέρι του έδειχνε διπλάσιο στις φωτογραφίες, ενώ είχε και μία μεγάλη τομή από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Λ.Α., Στιβ Μπάλμερ, ξεκαθάρισε πως «θα υπάρξουν συνέπειες για τον Μπλέικ» και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και ανταλλαγής του σταρ των Κλίπερς, με τελευταία φήμη περί… Χοκς, αντί του Αλ Χόρφορντ!