Οι Lakers θα πρέπει να πορευτούν για 1 με 1,5 μήνα χωρίς τον απόλυτο ηγέτη τους. Ο τραυματισμός του Lebron James στο ματς των Los Angeles Lakers με τους Atlanta Hawks ήταν τελικά πιο σοβαρός απ’ ό,τι είχε φανεί αρχικά και ο «βασιλιάς» θα μείνει εκτός παρκέ για 4 με 6 εβδομάδες!

Ο James είχε χτυπήσει το ματς με τα γεράκια στις 20/3. Ο «βασιλιάς» είχε πει ότι δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό και θα επιστρέψει σύντομα στην ενεργό δράση. Ο εξετάσεις όμως, τις οποίες έκανε έδειξαν ότι έχει… ψωμί ακόμα, για να γυρίσει στα γήπεδα.

Ο «βασιλιάς» θα μείνει από 1 έως 1,5 μήνα εκτός δράσης. Έτσι θα χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της κανονικής περιόδου, που ολοκληρώνεται στις 16/5.

Οι «λιμνάνθρωποι» έτσι θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς τον ηγέτη τους. Και το κακό είναι ότι «εκτός» για αρκετές μέρες ακόμα θα είναι και ο άλλος σούπερ σταρ των Lakers, ο Anthony Davis.

Ο Lebron James έπαιξε σε 41 ματς των Lakers φέτος και έδειξε ότι η… καρδιά του το λέει ακόμα για τα καλά. Ο «βασιλιάς» είχε μέσο όρο 25,4 πόντους, 7,9 ριμπάουντ, 7,9 ασίστ, ενώ είχε 36,8% στα τρίποντα και 51,3% συνολικά στα σουτ. Μάλιστα οι φετινοί μέσοι όροι του σε ριμπάουντ και ασίστ ήταν μεγαλύτεροι από τους συνολικούς μέσους όρους της καριέρας του στους δυο αυτούς τομείς.